ΒΟΛΕΪ

Τρεντίνο-Ολυμπιακός 2-3

Τρεντίνο-Ολυμπιακός 2-3
ολυμπιακος

Ο Ολυμπιακός "άλωσε" την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τρεντίνο (3-2) και προκρίθηκε στους "12" του C.L

Οι "ερυθρόλευκοι", με κορυφαίο τον Ανδρέα Ανδρεάδη, "άλωσαν" την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στις 12 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπου βρίσκεται ήδη και ο Παναθηναϊκός.
Αν και χωρίς τον Όλι Κούναρι, που βρισκόταν στη Φινλανδία λόγω οικογενειακών προβλημάτων, η ομάδα του Άντερς Κρίστιανσον έδειξε το καλό της πρόσωπο και πήρε το δίποντο, που της χάρισε το εισιτήριο, χωρίς να βασίζεται στα αποτελέσματα των άλλων ομίλων.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση του Α' ομίλου, μαζί με τις Τρεντίνο και Ντινάμο Μόσχας, αλλά οι Ιταλοί και οι Ρώσοι είχαν καλύτερη διαφορά σετ και κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, αφήνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδος στην τρίτη.

Τα σετ: 23-25, 25-14, 21-25, 25-23, 13-15

Τρεντίνο (Στόιτσεφ): Καζίσκι 23, Μπιραρέλι 5, Χουαντορένα 19, Ράφαελ 4, Βιζότο 17, Σάλα 4, Μπάρι (λ-42%), Ερπ, Σοκόλοφ, Ζιγκάλντο 1

Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Φοντέλες 11, Τίσερ 1, Καλντέιρα 16, Ανδρεάδης 13, Τζούριτς 9, Μίλκοβιτς 21, Στεφάνου (λ-63%), Κουζούνης (λ), Κυριαζής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Καλμαζίδης (βοηθός προπονητή): " Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ηταν μία καταπληκτική εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης που επιζητούσε και αυτή τη νίκη μέσα στην έδρα της. Το παιχνίδι κρίθηκε στη θέληση και στη δίψα των παικτών μας να σφραγίσουμε την πρόκριση εμείς και να μην εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων. Η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα και την ποιότητα να κατακτά τους στόχους της".

Ανδρέας Ανδρεάδης: " Ήρθαμε στην Ιταλία με στόχο να πάρουμε την πρόκριση και τα καταφέραμε. Δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες για ακόμη ψηλότερα. Όταν κοιτάς στα μάτια και νικάς ομάδες όπως η Τρεντίνο και η Ντινάμο Μόσχας σημαίνει πολλά. Δεν έχουμε κάποια προτίμηση όσον αφορά την κλήρωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παίζουμε εμείς καλά. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε καθώς ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάτρα".

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ντινάμο νίκησε πολύ εύκολα στη Μόσχα την Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε με 3-0 σετ (25-17, 25-15, 25-19).

Βαθμολογία (τελική)
1. Τρεντίνο 15-9 10
2. Ντινάμο Μόσχας 14-9 10
3. Ολυμπιακός 15-10 10
4. Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε 2-18 6

Οι 13 ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση

Στη φάση των "12" έχουν προκριθεί... 13 ομάδες (οι 2 πρώτες από κάθε όμιλο και η καλύτερη τρίτη), ωστόσο μόνο οι 12 θα αγωνιστούν στον επόμενο γύρο. Την Πέμπτη (21/01, 16:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, ενώ θα αποφασιστεί και το πού θα πραγματοποιηθεί το final-4. Η ομάδα που θα φιλοξενήσει το final-4 θα προκριθεί αυτομάτως στους "4", ενώ οι υπόλοιπες 12 θα μπουν στη διαδικασία της κλήρωσης μέχρι να μείνουν οι 3 που θα ακολουθήσουν τη διοργανώτρια στο final-4.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, λόγω της θέσης που κατέλαβαν στους ομίλους τους θα κληρωθούν υποχρεωτικά με μία εκ των πρώτων των υπόλοιπων ομίλων, που είναι οι Τρεντίνο, Ζενίτ Καζάν, Ματσεράτα, Σκρα Μπελχάτοβ, Φριντριχσάφεν και Ρεζόβια Ρζέσοβ. Φυσικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Τρεντίνο ξανά, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός την Φριντριχσάφεν.

Οι 13 ομάδες που πήραν το εισιτήριο:

Α' όμιλος

Τρεντίνο (Ιταλία)
Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

Β' όμιλος

Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)

Γ' όμιλος

Ματσεράτα (Ιταλία)
Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Αυστρία)

Δ' όμιλος

Σκρα Μπελχάτοβ (Πολωνία)
Κνακ Ρόζελαρ (Βέλγιο)

Ε' όμιλος

Φριντριχσάφεν (Γερμανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

ΣΤ' όμιλος

Ρεζόβια Ρζέσοβ (Πολωνία)
Μπλεντ (Σλοβενία)





























































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ