Στο βάθος ντέρμπι “αιωνίων”

Με τις Ντινάμο Μόσχας και Ζενίτ Καζάν κληρώθηκαν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ αντίστοιχα στο Tσάμπιονς Λιγκ
Οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν τη Ντινάμο Μόσχας στη φάση των “12” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός, που αντιμετώπισε τη Ντινάμο στη φάση των ομίλων, κληρώθηκε με τη Ζενίτ Καζάν.
Oι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 9 ή 10 ή 11 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 16 ή 17 ή 18 του ίδιου μήνα. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον πρώτο αγώνα στη Ρωσία σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει σαφώς δυσκολότερο έργο και θα υποδεχθεί εδώ τη Ζενίτ.
Τώρα, σε περίπτωση που προκριθούν και οι δύο ελληνικές ομάδες στα προημιτελικά θα “μονομαχήσουν” μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια (3 και 10 Μαρτίου) με στόχο την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στο φάιναλ φορ στο Λοτζ (Πολωνία).
Η πολωνική Σκρα Μπελχάτοβ έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ως διοργανώτρια του φάιναλ φορ της διοργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Απριλίου.
Tα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα:
Τρεντίνο (Ιταλία)-Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)-Ασέκο Ρεζόβια Ρτσέστοφ (Πολωνία)
Φριντριχσάφεν (Γερμανία)-Τιρόλ Ίνσμπρουκ (Αυστρία)
Ατς Βόλεϊ Μπλεντ (Σλοβενία)-Ματσεράτα (Ιταλία)
Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)
Οι “ελληνικοί” αντίπαλοι με λίγα λόγια
Η Ντινάμο Μόσχας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αντιμετώπισε φέτος τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων. Προκρίθηκε ως 2η πίσω από την Τρεντίνο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν 3-1 στη Ρωσία και νίκησαν 3-2 στο κλειστό του Ρέντη σε ένα κρίσιμο και συναρπαστικό στην εξέλιξη του, αγώνα.
Το “κλου” των αναμετρήσεων της με τον Παναθηναϊκό θα είναι η επιστροφή του Βραζιλιάνου ακραίου, Ντάντε Αμαράλ στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου έζησε μέρες δόξας και έφυγε το 2008 μετά την αποχώρηση του Βλάση Σταθοκωστόπουλου από την προεδρία.
Ιστορικός σύλλογος στην πρώην Σοβιετική Ένωση (με πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων). Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ρωσίας (2006, 2008) τα τελευταία χρόνια που το χρήμα ρέει άφθονο.
Περνώντας στην αντίπαλο του Ολυμπιακού, τη νεόπλουτη Ζενίτ Καζάν αναφερόμαστε σε μία ομάδα που δεν μετράει καν ούτε δέκα χρόνια ζωής (σ.σ. ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου 2000).
Το 2008 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και πέρυσι κατέκτησε τα πρωτεία (και) στη Ρωσία. Ο περίφημος Σεργκέι Τετιούκιν βρήκε καταφύγιο εκεί και στο ρόστερ της συναντάμε δύο παίκτες που συνέδεσαν το όνομα τους με τον Ηρακλή του Αλέκου Λεώνη, τον 37χρονο Αμερικάνο πασαδόρο Λόι Μπολ (και υποψήφιο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού στο παρελθόν) και τον επίσης Αμερικάνο διαγώνιο, Κλέιτον Στάνλεϊ.
Η Ζενίτ κατετάγη πρώτη στον όμιλο της με πέντε νίκες και μία μικρής σημασίας ήττα (σ.σ. είχε ήδη προκριθεί) από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας την Τετάρτη (20/01) στο ανταγωνιστικότερο γκρουπ του τουρνουά.