ΒΟΛΕΪ

Πέθανε ο Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεβ

Πέθανε ο Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεβ

Ο μεγάλος πασαδόρος της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεβ, με την οποία κατέκτησε τα πάντα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Φτωχότερο έγινε το παγκόσμιο βόλεϊ αφού ο Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεβ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών. Πρόκειται για τον πασαδόρο της Εθνικής ομάδας της Σοβιετική Ένωσης μετά την οποία κυριάρχησε για σχεδόν είκοσι χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέκτησε το χρυσό σε όλες τις διοργανώσεις τουλάχιστον μία φορά. Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι στο παλμαρέ του υπήρχαν 11 χρυσά μετάλλια και πέντε ασημένια.

Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε στην Αβτομομπιλίστ Λένινγκραντ (νυν Σπαρτά Αγίας Πετρούπολης) με την οποία μεταξύ άλλων πανηγύρισε δύο φορές το Top Teams Cup και άλλες δύο το Challenge Cup.

Όσα έκανε στους αγωνιστικούς χώρους τον έβαλαν το 2013 στο Hall Of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του βόλεϊ.

Στο τελείωμα της καριέρας του αγωνίστηκε στην Ιταλία όπου έζησε με την σύζυγό του και πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Ιρίνα Ποζντιάκοβα.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδία, την Άννα και τον Ιβάν. Φυσικά, πρόκειται για τον σούπερ σταρ του Παγκοσμίου βόλεϊ ο οποίος έχει ένα εντυπωσιακό παλμαρέ αγωνιζόμενος όμως με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι γεννήθηκε στη χώρα (όπως και η αδερφή του) και έζησε για δέκα χρόνια σε αυτή.

Μάλιστα, ο Ιβάν Ζάιτσεβ αποχαιρέτησε τον πατέρα μου με μία φωτογραφία τους την οποία συνόδευσε γράφοντας: "Γεια σου μπαμπά. Καλό ταξίδι και τώρα ξεκουράσου εάν μπορείς".

Το τεράστιο παλμαρέ του με τη Σοβιετική Ένωση

Ολυμπιακοί Αγώνες

  • Χρυσό μετάλλιο: 1980
  • Ασημένιο μετάλλιο: 1976, 1988

Παγκόσμιο πρωτάθλημα

  • Χρυσό μετάλλιο: 1978, 1982
  • Ασημένιο μετάλλιο: 1974, 1986

Παγκόσμιο Κύπελλο

  • Χρυσό μετάλλιο: 1977, 1981
  • Ασημένιο μετάλλιο: 1985

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

  • Χρυσό μετάλλιο: 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ