ΒΟΛΕΪ

Παρουσιάστηκε το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών

Παρουσιάστηκε το νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών
παρουσιαση προπονητες

Με την ευχή όλων να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, παρουσιάστηκε το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών

Το "παρών" έδωσαν οι προπονητές των 12 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Σάκης Ψάρρας.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος τόνισε: " Πέρασε ένας εποικοδομητικός χρόνος, μια χρονιά όπου υπήρξε υψηλό επίπεδο, από πλευράς αγώνων τηλεοπτικής κάλυψης και συνολικά οργάνωσης. Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε, θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παράγοντες που κατάφεραν να κρατήσουν τα μεγάλα ονόματα και τους προϋπολογισμούς σε υψηλά επίπεδα. Η ΕΟΠΕ είναι έτοιμη να κάνει την κίνηση σταθμό, που θα είναι τα νέα της γραφεία. Τη χρονιά που θα έρθει θα συνεργαζόμαστε στο Κύπελλο, στην λήξη του πρωταθλήματος και στο θέμα των ξένων. Και φέτος είμαι σίγουρος πως όλες οι συζητήσεις θα γίνουν σε θετικό κλίμα".

Στη συνέχεια μίλησε ο Σάκης Ψάρρας, που ευχήθηκε: " Έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στα γήπεδα και όχι πίσω από τα μικρόφωνα. Ευχαριστούμε την ΕΣΑΠ που μας κάλεσε. Ευχόμαστε ένα πρωτάθλημα που δεν θα έχει ανομίες. Δεν έχουμε συσταθεί για να είμαστε σε θέση μάχης, αλλά για να συνεργαστούμε. Τα προβλήματα είναι πολλά και εμείς δεν στεκόμαστε μόνο στον αριθμό των ξένων, όπως μας έχουν κατηγορήσει. Στο κάτω, κάτω, ας ελευθερωθούν οι ξένοι αθλητές, αρκεί οι αθλητές να είναι όλοι πληρωμένοι, μόλις ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, αλλά και κυρίως ασφαλισμένοι. Θέλουμε να δούμε βήματα. Δεν μπαίνουμε στα χαρακώματα, αλλά στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον Έλληνα βολεϊμπολίστα. Ξέρουμε τον ρόλο μας. Θα αλλάξουν πολλά από την πλευρά μας. Ελάτε να βγάλουμε προς τα έξω τα καλά του αθλητισμού και τα καλά του βόλεϊ".

Οι δηλώσεις των προπονητών των 12 "μονομάχων":

Άντερς Κρίστιανσον (Ολυμπιακός): " Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα, γιατί έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να προετοιμαστούμε. Έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και ειδικά στην ομάδα μας, όπου υπάρχουν δέκα καινούργιοι παίκτες. Είμαστε μια καινούργια και νέα ομάδα. Πρέπει να δούμε τα προτερήματα και μειονεκτήματα μας και να βρούμε τον δρόμο προς την επιτυχία. Σίγουρα έχουμε ελπίδες για ένα καλό μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε όλοι μαζί έστω και ένα φιλικό παιχνίδι και δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε μια νέα ομάδα με νέους σε ηλικία παίκτες που έχουν ενθουσιασμό, αλλά και έμπειρους αθλητές. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό και να το γυρίσουμε προς το καλό της ομάδας. Όπως και να έχει θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι προς το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους και κατάταξη. Αυτό θα το δούμε με τον χρόνο και στην συνέχεια. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή και ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις. Πάντως από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε".

Στέλιος Καζάζης (Παναθηναϊκός): " Εύχομαι να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Είναι δύσκολο να πάρεις τα πρωτεία, αλλά σαν Παναθηναϊκός δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, αντάξιο του περσινού. Υγεία σε όλους τους αθλητές".

Γιώργος Χριστόπουλος (ΕΑ Πατρών): " Και εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα, καλές διαιτησίες, να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και υγεία σε όλους τους αθλητές. Όσον αφορά την ομάδα μου, στόχος είναι να έχουμε μια πορεία ανάλογη όχι μόνο με την περσινή, αλλά γενικά των τελευταίων πέντε ετών, επειδή η ΕΑΠ Λουξ δεν πραγματοποίησε μόνο πέρυσι καλή σεζόν, αλλά κάνει το ίδιο τα τελευταία πέντε έτη. Αυτός ήταν ο στόχος της ομάδας, δηλαδή να πλασαριστεί στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες και το έχουμε καταφέρει. Πέρυσι, καταφέραμε και αγωνιστήκαμε στα ημιτελικά όλων των διοργανώσεων, κάτι που μας κάνει υπερήφανους ως επαρχιακή ομάδα. Στόχος και φέτος είναι η διάρκεια".

Χάρι Μπρόκινγκ (Ηρακλής): " Εγώ είμαι νέος στο πρωτάθλημά σας και από ό,τι βλέπω υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Όπως και τον Ολυμπιακό, έτσι και σε εμάς έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές και έχουν έρθει νέοι σε ηλικία ξένοι παίκτες, τους οποίους αποκτήσαμε γιατί έχουν φιλοδοξίες. Και ο Ηρακλής είναι φιλόδοξος πως θα μπορέσει να φτιάξει μια ομάδα που θα παίζει όμορφο βόλεϊ, αλλά και θα κερδίζει. Όσον αφορά τους στόχους, μίνιμουμ στόχος είναι να βγούμε ξανά στο Champions League. Από όσο ξέρω, τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ηρακλής έβγαινε συνεχώς στο Champions League, κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι, όποτε το λιγότερο με το οποίο θα είμαι ευχαριστημένος τουλάχιστον με την τρίτη θέση, να αλλάξω δηλαδή του χρόνου θέση με τον Χριστόπουλο. Δεν θα είναι εύκολο, επειδή έχουμε πολύ νεανικό ρόστερ, με τέσσερις παίκτες που είναι 18-19 ετών, αλλά από την άλλη έχουμε και έμπειρους αθλητές, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν. Συνεπώς, έχουμε τον ενθουσιασμό και την εμπειρία".

Πέτιο Ντραγκίεφ (Φοίνικας Σύρου): " Πέρυσι ήμασταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος προσπαθώντας να παίξουμε όμορφο βόλεϊ. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την Ελλάδα. Καλό πρωτάθλημα να έχομε. Υγεία σε όλους τους αθλητές".

Γιώργος Οικονομίδης (Άρης): " Ο στόχος του Άρη είναι να πηγαίνει κάθε χρόνο και ψηλότερα. Και φέτος ο στόχος είναι το κάτι παραπάνω, κι αυτό δεν είναι άλλο από την έξοδο στην Ευρώπη που πέρσι την χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε τα εχέγγυα να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, όπως και τον κόσμο που είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Κλείνοντας είμαι σίγουρος πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό".

Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Λαμία): " Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ καλή αγωνιστική χρονιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και αυτό που θα εμφανιστεί στο γήπεδο, να είναι καλύτερο από το περσινό. Όσον αφορά την ομάδα μου προχωρήσαμε σε αρκετές αλλαγές και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα κράμα καλών αθλητών με έμπειρους ξένους και στόχος μας χωρίς τυμπανοκρουσίες, είναι η είσοδος στα πλέι οφ".

Γιάννης Μέλκας (ΠΑΟΚ): " Νιώθω καλά που βρίσκομαι εδώ μαζί με ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα. Φέτος εμείς προσπαθήσαμε να παντρέψουμε την εμπειρία με τη νέα γενιά. Θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε καλύτερα από πέρσι και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας στο πρωτάθλημα".

Σωτήρης Δρίκος (ΑΟ Κηφισιάς): " Πιστεύω ότι οι ισορροπίες είναι αβέβαιες, καθώς πολλές ομάδες άλλαξαν τον βασικό τους κορμό. Οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, θα έχουν περισσότερο χρόνο να ρολάρουν σε αντίθεση με αυτούς που θα παλέψουν να σωθούν και που θα πρέπει να πάρουν νωρίς βαθμούς. Στόχος της Κηφισιάς είναι η σωτηρία και να φτιάξει μια βάση παικτών που θα μπορεί να διαχειριστεί οικονομικά και τα επόμενα χρόνια".

Γιώργος Περσιανλής (Απόλλων Καλαμαριάς): " Και εγώ από τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές. Στόχος και εμάς είναι να εξασφαλίσουμε όσον το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή μας στην πρώτη κατηγορία".

Κώστας Αρσενιάδης (ΑΕΚ): " Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και κυρίως να έχουμε υγεία. Είναι πάρα πολύ σημαντική, επειδή όπως όλοι ξέρετε με το ατύχημα που έγινε με τα δύο παιδιά που έφυγαν από τη ζωή είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και δεν σας κρύβω ότι μας έχει επηρεάσει πολύ ως ομάδα. Ο στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την σωτηρία. Θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο και να βγει η δυναμική της ΑΕΚ, που έχει πολύ κόσμο δίπλα της".

Βαγγέλης Οικονομόπουλος (Πανελλήνιος): " Είμαστε οι νεοφώτιστοι του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε παρά να έχουμε στόχο την παραμονή. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, επειδή όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και εύχομαι υγεία σε όλους και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ".




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ