ΒΟΛΕΪ

Πανναξιακός – Παναθηναϊκός 1-3

INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-1 σετ επί του Πανναξιακού στη Νάξο έγινε η πρώτη ομάδα που θα αγωνιστεί στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Νικητής για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2013 έφυγε ο Παναθηναϊκός από τη Νάξο όμως αυτή η επικράτηση σήμανε την πρόκριση των πράσινων στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών. Το “τριφύλλι” επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Πανναξιακού και με 2-0 ολοκλήρωσε τη σειρά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Το ματς: Ο Πανναξιακός ήταν εκείνος που είχε το άγχος, αλλά εκείνος ξεκίνησε καλύτερα στο πρώτο σετ. Οι γηπεδούχες με όπλο τους το σερβίς κατάφεραν να χτίσουν γρήγορα μία διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους (15-7).

Κάπου εκεί οι πράσινες άρχισαν την αντεπίθεση τους. Με καλύτερη υποδοχή και πιο πιεστικό σερβίς οι παίκτριες του Παναθηναϊκού έφτασαν αρχικά τη διαφορά στον πόντο και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 23-23 μετά από επίθεση άουτ της Τοτσίδου.

Η πίεση είχε περάσει στην πλευρά του Πανναξιακού με τις παίκτριες των γηπεδούχων να κάνουν πολλά λάθη στο κρίσιμο σημείο του σετ. Έτσι, ο Παναθηναϊκός μετά από μια άστοχη επίθεση και ένα διπλό μπλοκ πάνω στη Διώτη ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκανε το 0-1 (24-26).

Αντίστροφη ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός με το ψυχολογικό προβάδισμα με το μέρος τους, πήρε γρήγορα μια μικρή διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι και το 7-9. Από εκεί και πέρα το σετ ήταν υπόθεση των γηπεδούχων.

Ο Πανναξιακός με το πιεστικό σερβίς του ανάγκασε σε πολλά και εύκολα λάθη τις πράσινες ανεβάζοντας συνεχώς τη διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και τους έξι πόντους (21-15). Οι πράσινες προσπάθησαν να αντιδράσουν, κατάφεραν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά αλλά οι παίκτριες του Πετρόφ έκαναν το 1-1 (25-21).

Σετ ανατροπών ήταν και το τρίτο. Ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος. Μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ οι γηπεδούχες ήταν μπροστά στο σκορ έχοντας προβάδισμα έως και τεσσάρων πόντων.

Από εκεί και πέρα όμως οι πράσινες με καλό σερβίς και με εξαιρετικό μπλοκ πέρασαν μπροστά στο σετ. Μερτέκη και Τσίμα “καθάρισαν” στην επίθεση και κάπως έτσι με ένα επί μέρους 4-9 ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-2 (19-25).

Με την ψυχολογία στα Τάρταρα και με την πλάτη στον τοίχο ο Πανναξιακός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Παναθηναϊκό στο τέταρτο σετ και έτσι οι πράσινες με 21-25 πήραν τη νίκη και πέρασαν στους τελικούς της Α1.

Το κλειδί: Το γυναικείο βόλεϊ είναι καθαρά άθλημα ψυχολογίας με το σερβίς να παίζει καθοριστικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να πιέσει περισσότερο τον ήδη αγχωμένο Πανναξιακό και πήρε εύκολους πόντους είτε με άσσους είτε λόγω της χαλασμένης υποδοχής.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Πανναξιακός – Παναθηναϊκός 1-3

Τα σετ: 24-26, 25-21, 19-25, 21-25

Πανναξιακός (Πετρόφ): Σαλούστρου 5 (0/5 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Διώτη 17 (15/37 επ., 2 άσοι, 61% υπ. – 36% άριστες), Τσέσλιαρ 4 (1/2 επ., 3 μπλοκ), Τοτσίδου 14 (13/30 επ., 1 άσο, 47% υπ. – 35% άριστες), Εμμανουηλίδου 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 17 (16/42 επ., 1 άσο), Κελεσίδου –λ (51% υπ. – 31% άριστες) / Κιουτσιούκη, Πασσιά, Μαυρομάτη, Γιόβιτς 2 (2/2 επ.).

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 8 (5/8 επ., 3 μπλοκ), Καββαδία 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 11 (7/24 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 36% υπ. – 16% άριστες), Βίλκου 10 (9/22 επ., 1 άσο), Τσίμα 25 (16/40 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ, 52% υπ. – 35% άριστες), Πατσέκο 1 (1 άσο), Ρόγκα –λ (57% υπ. – 43% άριστες) / Χρήστου 4 (4/12 επ., 36% υπ. – 21% άριστες), Παπαδοπούλου, Μεταξά 1 (1 άσο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ