VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1: Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1: Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο Μαρούσι με πρωταγωνιστές τους Ερνάντεζ και Κοβάρ κάνοντας το 2/2 στη Volley League των ανδρών.

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στη Volley League ανδρών πήγε στα χέρια του Παναθηναϊκού, ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ του ΠΑΟΚ στο Μαρούσι.

Οι πράσινοι παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους (το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών) και χωρίς τον Ζήση στη σύνθεσή τους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και μάλιστα με καθαρό τρίποντο.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Ξενοφώντα Γκρουμούσα ο οποίος για δεύτερο διαδοχικό ματς αγωνίστηκε ως βασικός και είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία. Επιθετικά ο Ερνάντεζ (22 π.) ήταν εκείνος που κατάφερε να τελειώσει κρίσιμες μπάλες έχοντας την βοήθεια των Κόβαρ (17 π.) και Φράγκου (16π.).

Το ματς: Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο ματς και με το σερβίς του Ράπτη κατάφερε να χτίσει διαφορά τεσσάρων πόντων μέχρι και το 6-10. Εκεί ο Παναθηναϊκός με τα σερβίς του Γιάκομπσεν κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και με επί μέρους 5-0 να προσπεράσει με 12-11.

Από εκεί και πέρα οι πράσινοι συντήρησαν μία μικρή διαφορά μέχρι και το 22-22. Εκεί ο Τακουρίδης έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ο δικέφαλος έφτασε πρώτος σε σετ μπολ. Ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά έξι ευκαιρίες να κλείσει το σετ και δεν το έκανε, αντίθετα ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να κλείσει το σετ με 31-29 με επίθεση του Ερνάντεζ και μπλοκ του Ρανγκέλ.

Στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός κατάφερε στα μισά να ξεφύγει με δύο πόντους (17-15), όμως τα σερβίς του Αλέξανδρου Ράπτη έφεραν την ανατροπή με τον ΠΑΟΚ να περνά μπροστά με 17-19. Τελικά, οι παίκτες του Δικεφάλου κατάφεραν να τελειώσουν το σετ με τον Γιόρνα να κάνει το 23-25.

Το τρίτο σετ είχε διαφορετική εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα αφού από την αρχή ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χτίσει διαφορά πέντε πόντων και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε φτάνοντας στο 2-1 σετ.

Ο ΠΑΟΚ με όπλο το σερβίς του κατάφερε στα μισά του σετ να ξεφύγει με τέσσερις 14-18, όμως οι πράσινοι με τον Μπάση κατάφεραν να φέρουν το σετ στα ίσα. Στο φινάλε μίλησε η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού πάνω στο φιλέ η οποία του έδωσε τη νίκη.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-1

Τα σετ: 31-29, 23-25, 25-21, 28-26

Παναθηναϊκός: Γιάκομπσεν, Ερνάντεζ, Φράγκος, Κοβάρ, Ρανγκέλ, Πετρέας και λίμπερο ο Γκρουμούσας

ΠΑΟΚ: Γουόλς, Βαν ντε Ντρις, Ράπτης, Γιόρνα, Κόστα, Βουλκίδης και λίμπερο ο Κοκκινάκης.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Σάββατο 29/10

  • Παναθηναϊκός Α.Ο. - ΠΑΟΚ 3-1
  • Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Ο.Φ.Η. 3-0
  • 19:00 Πήγασος Πολίχνης - Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων
  • 21:30 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο. Φοίνικας ΟΝΕΧ

Κυριακή 30/10

  • 18:00 Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας - Άθλος Ορεστιάδας

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 6
  2. Κηφισιά 6
  3. Φοίνικας 3
  4. Ολυμπιακός 3
  5. ΠΑΟΚ 3
  6. Μίλων 0
  7. ΟΦΗ 0
  8. Πήγασος Πολίχνης 0
  9. Αριστοτέλης Σκύδρας 0
  10. Άθλος Ορεστιάδας 0

Επόμενη αγωνιστική 05/11

  • Α.Ο. Φοίνικας - Πήγασος Πολίχνης
  • Άθλος Ορεστιάδας0-0Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
  • Ο.Φ.Η.- Φ.Ε.Σ. Αριστοτέλης Σκύδρας
  • ΠΑΟΚ - Α.Ο.Π. Κηφισιάς
  • Μίλων - Παναθηναϊκός Α.Ο.
TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ