VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο διαιτητής ήταν υποχρεωμένος από την προκήρυξη να ζητήσει εκκένωση

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο διαιτητής ήταν υποχρεωμένος από την προκήρυξη να ζητήσει εκκένωση
Στιγμιότυπο από την ατμόσφαιρα στο κλειστό του Άγιο Θωμά λόγω του ανάμματος καπνογόνου INTIME

Ο πρώτος διαιτητής του πρώτου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν υποχρεωμένος σύμφωνα με την προκήρυξη να ζητήσει την εκκένωση του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό της Volley League γυναικών με τη διακοπή περίπου μιας ώρας και την εκκένωση του γηπέδου να σημαδεύουν την αναμέτρηση.

Μπορεί στην αναμέτρηση να μην είχαμε επεισόδια, ωστόσο ένας ανεγκέφαλος άναψε καπνογόνο με το σκορ στο 23-19 του τρίτου σετ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Αλέξανδρος Μυλωνάκης ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει την εκκένωση του γηπέδου.

Αυτό αναφέρει η ΕΟΠΕ στην ανασκόπηση του αγώνα, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που προβλέπεται από την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, έχει και το σχετικό απόσπασμα το οποίο αναφέρει: "Σε περίπτωση που φίλαθλοι ανάψουν ή ρίξουν πυρσούς ή καπνογόνα ή κροτίδες ή ανοίξουν πυροσβεστήρες που έχει σαν συνέπεια την προσωρινή διακοπή του αγώνα, λόγω καπνών και αναθυμιάσεων, τότε ο Α’ Διαιτητής του αγώνα είναι υποχρεωμένος να ζητήσει την ολική εκκένωση του γηπέδου.

Σε περίπτωση που για οποιαδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η εκκένωση του γηπέδου εντός 45’, τότε ο Α’ Διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει οριστικά τον αγώνα, κάνοντας λεπτομερή έκθεση για τα γεγονότα που προκάλεσαν την διακοπή".

TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ