LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2: Οι πράσινοι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του League Cup

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου 3-2: Οι πράσινοι έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του  League Cup
EUROKINISSI

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του League Cup έκανε ο Παναθηναϊκός που κέρδισε με 3-2 σετ τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Αγ. Θωμά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στους ημιτελικούς του League Cup καθώς κέρδισε τον Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ στο κλειστό του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αν και ισοφαρίστηκαν δύο φορές από τους Συριανούς, (1-1 και 2-2), είδαν το σερβίς τους να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή του Φοίνικα και πήραν πόντους από τις κόντρα επιθέσεις.

Από την άλλη ο Φοίνικας προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, όμως έχασε τα σετ στις λεπτομέρειες. Μία λάθος συνεννόηση στο φινάλε του τάι μπρέικ ανάμεσα σε Γαλιώτο και Μιχάλοβιτς κόστισε και πλέον θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη στη Σύρο προκειμένου να μείνει ζωντανός στην πρόκριση στον τελικό.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά το πρώτο σετ, ένα πρώτο σετ κλειστό και ανταγωνιστικό. Οι Συριανοί πήραν μία διαφορά δύο πόντων προς το φινάλε του σετ. Η αδυναμία απόφασης από το video check για πρώτο χρόνο του Κόστα και την ύπαρξη επαφής στο μπλοκ ή όχι, δημιούργησε αναστάτωση στου δύο πάγκους με τον πρώτο διαιτητή να δίνει εν τέλει τον πόντο στους φιλοξενούμενους και τους πράσινους να διαμαρτύρονται.

Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε το σετ, ισοφάρισε σε 23-23 και με άσσο του Γιάκομπσεν έφτασε σε σετ μπολ (24-23). Ο Μιχάλοβιτς δεν τελείωσε τη φάση, όμως το έκαναν οι πράσινοι με τον Πρωτοψάλτη και έκλεισαν το πρώτο σετ.

Και στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Αγ. Θωμά. Για ακόμα μία φορά ο Φοίνικας προηγήθηκε στο φινάλε του σετ, αποσπάστηκε με διαφορά τριών πόντων και ανάγκασε τον Ανδρεόπουλο σε τάιμ άουτ. Οι Συριανοί δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και έκλεισαν το δεύτερο σετ (22-25) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με πείσμα στο τρίτο σετ, θέλησε να πάρει και πάλι κεφάλι στο ματς και προηγήθηκε με διαφορά 2-3 πόντων. Ο Φοίνικας πήρε σημαντικούς πόντους από τον διαγώνιό του, όμως ο Γιάκομπσεν πίεσε από το σερβίς και έδωσε λύσεις στους πράσινους που προηγήθηκαν εκ νέου στα σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Φοίνικας Σύρου μπήκε αποφασισμένος να φέρει το ματς στα ίσα και να διεκδικήσει τη νίκη στο τάι μπρέικ. Προηγήθηκε με διαφορά τριών πόντων, όμως οι πράσινοι ισορρόπησαν το σετ στο φινάλε του. Μετά από μεγάλη μάχη οι Συριανοί πήραν το τέταρτο σετ και έστειλαν τον πρώτο ημιτελικό στο τάι μπρέικ.

Εκεί το ντέρμπι άναψε και οι δύο ομάδες είδαν τις διαφορές τους να εξανεμίζονται. Στο 12-11 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Γαλιώτος έκανε λάθος πάσα και ο Μιχάλοβιτς πέταξε άουτ με μανσέτα τη μπάλα για το προβάδισμα δύο πόντων των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ματς πόιντ, έχασε την πρώτη ευκαιρία

ΤΑ ΣΕΤ: 25-23, 22-25, 25-20, 28-30, 15-13

TAGS LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ