ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος των ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος των ερυθρόλευκων
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην τρίτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του στο βόλεϊ ανδρών και παραμένει ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που τα έχει καταφέρει.

Το όνομά τους στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού βόλεϊ έγραψαν το βράδυ της Τετάρτης οι παίκτες των ερυθρολεύκων με την κατάκτηση του Challenge Cup.

Αυτός είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος του συλλόγου του Πειραιά στο βόλεϊ ανδρών και τέταρτος στο βόλεϊ συνολικά αφού μετρά ακόμα έναν στον γυναικών.

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν για όγδοη φορά σε τελικό (δύο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1992 και το 2002, τέσσερις στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1996, το 1997, το 1998 και το 2005 και δύο στο Challenge Cup, το 2018 και το 2023) και έφτασαν στο τέλος της διαδρομής για τρίτη φορά.

Τα επτά Final 4 και ο πρώτος διπλός τελικός

Ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα έχει καταφέρει να βρεθεί να φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά άλλες δώδεκα φορές.

Μάλιστα, επτά διαδοχικές χρονιές βρέθηκε σε Final-4 Κυπέλλων Ευρώπης, τέσσερις στο Πρωταθλητριών (1992, 1993, 1994, 1995) και τρεις στο Κυπελλούχων (1996, 1997, 1998).

Τώρα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε διπλούς τελικούς και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Το νταμπλ των Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλη και Τσακιρόπουλου

Δύο αθλητές που δεδομένα πρέπει να ξεχωρίσουμε σε αυτή τη διαδρομή του Ολυμπιακού είναι οι Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλης και Τσακιρόπουλος.

Αυτοί ήταν οι συνδετικοί κρίκοι των δύο πρώτων ευρωπαϊκών τροπαίων των ερυθρολεύκων αφού συμμετείχαν και στις δυο κατακτήσεις τροπαίων, όπως φυσικά και πως όλοι οι τίτλοι κατακτήθηκαν στο ΣΕΦ.

Φυσικά, ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του σπουδαίους ξένους, αλλά και προπονητές.

Ο πρώτος τίτλος με άρωμα Κούβας

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο τη σεζόν 1995-96 όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Στον ημιτελικό επικράτησε 3-1 κόντρα στην Άλκομ Κάπελε και στον τελικό έπαιξε κόντρα στον Μπάγερ Βούπερταλ ανήμερα των γενεθλίων του (10/03/96).

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος των ερυθρόλευκων

Με τον Γιάννη Λάιο στον πάγκο, τους Κουβανούς, Ερνάντες και Σάντσες, να κάνουν τρομερή εμφάνιση και Έλληνες παίκτες όπως οι Ντράγκοβιτς, Γκιούρδας, Τσακιρόπουλος και Μουστακίδης ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με 3-2 σετ. Αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος του Ολυμπιακού σε οποιοδήποτε τμήμα.

Ολυμπιακός-Μπάγερ Βούπερταλ 3-2

Τα σετ: 15-9, 13-15, 15-7, 12-15, 15-12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): Αμαριανάκης, Ντράγκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Μουστακίδης, Λυκούδης, Μιχαλόπουλος, Χριστοφιδέλης, Γκιούρδας, Σάντσες, Ερνάντες, Δούκας, Θεοδωρίδης

Επιστροφή στην κορυφή σε ρυθμούς τανγκό

Η επιστροφή του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τίτλο έγινε τη σεζόν 2004-05 με το Κύπελλο Κυπελλούχων να έχει μετονομαστεί πια σε Top Teams Cup.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω στην ομάδα υπήρχαν οι Τσακιρόπουλος, Ντράγκοβιτς και Χριστοφιδέλης με τελείως διαφορετικούς ρόλους πια.

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος των ερυθρόλευκων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την περίοδο 2004-05, ο Ολυμπιακός πορεύτηκε με τον Αργεντίνο προπονητή, Κλαούντιο Κουέγιο, ενώ απέκτησε τον πολύπειρο διαγώνιο και αρχηγό της Εθνικής Αργεντινής, Μάρκος Μιλίνκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό επικράτησε της Ντούκλα Λίμπερετς με 3-0 σετ, ενώ στον τελικό νίκησε την ολλανδική. Όρτεκ Νεσελάντε, του Πίτερ Μπλανζέ, με 3-0 σετ (25-23, 25-18, 25-23) και σήκωσε τον τίτλο.

Ολυμπιακός - Όρτεκ Νεσελάντε 3-0

Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-23

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κλαούντιο Κουέγιο): Κουρνέτας, Χριστοφιδέλης, Τσακιρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μιλίνκοβιτς, Σάλμον, Τερζής, Κοτσιλιάνος, Χατζηαντωνίου, Ντράγκοβιτς, Ντιρσέου (στη θέση του Βιζάρι)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHALLENGE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ