ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Βόλεϊ Γυναικών: Οι ΗΠΑ πήραν εκδίκηση από τη Σερβία και προκρίθηκαν στον τελικό

Στιγμιότυπο από τον αγώνα των ΗΠΑ με τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στιγμιότυπο από τον αγώνα των ΗΠΑ με τη Σερβία στους Ολυμπιακούς Αγώνες PHOTO CREDITS: © 2021 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Πέντε χρόνια μετά το Ρίο, οι ΗΠΑ πήραν εκδίκηση από τη Σερβία και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Περίμεναν κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια οι αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ, προκειμένου να πάρουν ρεβάνς για την ήττα τους απ' τη Σερβία στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Ρίο (3-2 σετ, 18/08). Και στον πρώτο ημιτελικό του Τόκιο, "πλήρωσαν" τις Σέρβες με το ίδιο... νόμισμα, καθώς επικράτησαν πολύ εύκολα με 3-0 σετ κι έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (08/08, 07:30).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στην Ariake Arena κόντρα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες, είχαν εξαιρετική συμπεριφορά σε υποδοχή και σερβίς και απ' το δεύτερο σετ πάτησαν "γκάζι" και μετέτρεψαν σε... περίπατο το ντέρμπι, παίρνοντας θέση για τον τελικό.

Με την Άντρεα Ντριούς σε καταπληκτική κατάσταση (17π., 12/32 επιθέσεις, 3 άσοι, 2 μπλοκ) οι Αμερικανίδες πήραν το πρώτο σετ με 25-19, έκαναν ακόμη πιο εύκολα το 2-0 (25-15) σε 22 λεπτά και είχαν όλες τις "απαντήσεις" στην τελική επίθεση της Σερβίας στο τρίτο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 25-23.

Εξαιρετική εμφάνιση (ειδικά στο τρίτο σετ) και για την Τζόρνταν Λάρσον (15π.), ενώ από την Σερβία ξεχώρισε η Τιάνα Μπόσκοβιτς (19π., 16/41 επιθέσεις, 3 μπλοκ).

Τα σετ: 19-25, 15-25, 23-25.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ