ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ντράγκαν Τράβιτσα στο SPORT24: "Φάνηκε αυτό που πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός, ο Αντετοκούνμπο μίλησε υπέροχα"

Ο Ντράγκαν Τράβιτσα στο SPORT24: "Φάνηκε αυτό που πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός, ο Αντετοκούνμπο μίλησε υπέροχα"
INTIME SPORTS

Ο σπουδαίος Ντράγκαν Τράβιτσα μίλησε στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό για τον τίτλο, γι' αυτό που τον ξένισε, αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ντράγκο ακονίζει τα δόντια του για την καλύτερη επιβράβευση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: τα σουβλάκια που θα κεράσει όλη την ομάδα ο Άλεν Πάγενκ! Ο Σλοβένος έταξε σουβλάκια για όλους στο αποψινό πάρτι του τίτλου και των γενεθλίων του και ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τράβιτσα, δήλωσε έτοιμος και γι' αυτή τη μάχη.

Ο 36χρονος και τετραπέρατος πασαδόρος του Ολυμπιακού παραδέχθηκε στο SPORT24 ότι δεν του άρεσε που για πρώτη φορά στη ζωή του σήκωσε τρόπαιο πρωταθλητή μέσα στα αποδυτήρια και όχι μέσα στο γήπεδο και μίλησε με σοφία δασκάλου, για τα διδάγματα του αθλητισμού, για τις δύσκολες ημέρες της ήττας και τις εύκολες της νίκης.

Ο Λινάρδος σήκωσε στον αέρα τον Τράβιτσα
Ο Λινάρδος σήκωσε στον αέρα τον Τράβιτσα EUROKINISSI SPORTS

Πάτησε πάνω στο λόγο του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τον αποκλεισμό των Μπακς. Τόνισε ότι τον παρακολούθησε με προσοχή, ότι συμφωνεί απόλυτα μαζί του και χαρακτήρισε υπέροχα όσα είπε. Μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις ημέρες αγωνίας των τελικών με τον ΠΑΟΚ.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, αναφέρθηκε και στον πατέρα του Λιούμπομιρ που είχε περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Στάθηκε σε όσα του δίδαξε και αποκάλυψε ότι πριν να έρθει στη χώρα μας τον ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός “είναι σαν θρησκεία για τους οπαδούς του”. Ο ίδιος φρόντισε να μάθει την ιστορία του συλλόγου στον οποίο αγωνίζεται από την πρώτη μέρα και αράδιασε κάποιες από τις γνώσεις του στο SPORT24.

“Αν όντως φαινόταν ότι διαθέταμε την πίστη πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και δύναμη ως ομάδα. Αλλά, στην πραγματικότητα δεν είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα κατακτήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ωστόσο είχαμε αυτοπεποίθηση, ναι. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, στους παίχτες μας και στο παιχνίδι μας και αυτό επειδή δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα.

Ο Ντράγκαν Τράβιτσα στο SPORT24: "Φάνηκε αυτό που πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός, ο Αντετοκούνμπο μίλησε υπέροχα"
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντράγκαν Τραβιτσα δίνει το τρόπαιο στον εμβληματικό φροντιστή των ερυθρόλευκων, Σπύρο Μπλέτσα EUROKINISSI


Το σημαντικό ήταν πώς θα αντιδράσουμε στο τέλος της σεζόν που είχε μεγάλη διάρκεια και μοιραία δεν ήμασταν στην τέλεια κατάσταση, λόγω της κούρασης που είχε συσσωρευτεί. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο και βάλαμε την ψυχή μας σε αυτή την προσπάθεια, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σειράς του τελικού.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ είναι μια εκπληκτική ομάδα και ήταν δύσκολο να καμφθούν οι αντιστάσεις του. Ωστόσο, στο τελευταίο παιχνίδι έγινε μια πνευματική έκρηξη της ομάδας, φάνηκε αυτό που πραγματικά είναι ο Ολυμπιακός και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα”, τόνισε ο αρχικά ο Ντράγκο, ο οποίος ξέρει ότι έχει αρκετά ώριμους και σοβαρούς συμπαίχτες που γνωρίζουν την κρισιμότητα του κάθε αγώνα.

Μου αρέσει να έχω μια κερκίδα κόντρα σε μένα

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μακρηγορούσε στην ομιλία του πριν από τα παιχνίδια του τελικού. “Δεν μιλάω πολύ πριν από τους αγώνες στα παιδιά. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά πράγματα, πέρα από το ότι πρέπει να παίξουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια αυτά και δεν χρειάζεται να βγάζεις εμψυχωτικούς λόγους, όλοι ξέρουμε τη σπουδαιότητάς τους. Πριν από τον τέταρτο τελικό υπήρχε πίεση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και απλά τους ζήτησαν να παίξουμε το βόλεϊ που ξέρουμε, με την τεχνική μας, την τακτική μας, να συγκεντρωθούμε στον αγώνα και να μη μας επηρεάσει η κερκίδα. Παίζαμε με πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ γύρω μας”, τόνισε ο ''κάπτεν'' του Ολυμπιακού και επεσήμανε: “Προσωπικά μου αρέσει να έχω μια κερκίδα κόντρα σε 'μένα. Το σέβομαι, αλλά και μου αρέσει. Αυτό που θέλω είναι να υπάρχει πάντα κόσμος στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς και αυτό είναι μέρος του αθλητισμού, πότε παίζεις με τους δικούς σου οπαδούς, πότε έχοντας τους οπαδούς του αντιπάλου στο γήπεδο.

Όλο το διάστημα των τελικών προσπαθούσα να διατηρηθώ ψύχραιμος επειδή υπήρχε πολλή πίεση. Είχαμε φτάσει στο τέλος του πρωταθλήματος και κάποιες φορές δεν παίζαμε το καλύτερο παιχνίδι μας και ήθελα να διατηρήσω ψύχραιμους και τους συμπαίχτες μου, ώστε να μένουμε συνεχώς συγκεντρωμένοι στην επόμενη μπάλα, να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι μας, να έχουμε αλληλοβοήθειες.

Όταν χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι προσπάθησα να ενισχύσω εμένα και την ομάδα με θετική ενέργεια. Είναι μια σειρά τελικών και είναι απολύτως φυσιολογικό να χάσεις και ένα παιχνίδι. Πρέπει, αμέσως να προσαρμοστείς και να σκεφτείς το επόμενο ματς. Ακόμα και όταν κερδίζεις αυτή πρέπει να είναι η αντίδρασή σου, επειδή παίζεις κάθε τρεις μέρες, ταξιδεύεις συνεχώς, δεν ξεκουράζεσαι καλά και το μυαλό σου πρέπει να μένει καθαρό για τον επόμενο αγώνα”.

Ο Τράβιτσα σε συνεργασία του με τον Παγένκ
Ο Τράβιτσα σε συνεργασία του με τον Παγένκ INTIME SPORTS

Τα λόγια του και ο τρόπος που σχολίαζε τη σειρά θύμισε τον προ ημερών λόγο του Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Είδα το βίντεο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από το Μαϊάμι. Ήταν φανταστικός, υπέροχος. Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε. Έχει απόλυτο δίκιο. Αυτός είναι ο αθλητισμός, είναι ένα διαρκές μάθημα. Δεν γίνεται να αγωνίζεσαι συνέχεια στο κορυφαίο επίπεδό σου, υπάρχει και ένας αντίπαλος απέναντί σου, υπάρχει και το momentum, υπάρχουν δεκάδες παράμετροι στον αθλητισμό.

Χάσαμε το Κύπελλο στην Καλαμάτα. Ήταν σκληρό για εμάς, αλλά πήραμε ένα μάθημα. Είναι μέρος του αθλήματος. Μαθαίνεις από τα λάθη σου για να γίνεις ένας καλύτερος παίχτης, αλλά και ένας καλύτερος άνθρωπος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα που μπορεί να πετύχει κάποιος μέσω του αθλητισμού. Οι εμπειρίες σε κάνουν πιο δυνατό”.

Οι Έλληνες είναι εγκάρδιοι άνθρωποι και το εκτιμώ

Ο Ντράγκαν γαλουχήθηκε στον αθλητισμό από τον πατέρα του Λιούμπομιρ που υπήρξε αθλητής και προπονητής του βόλεϊ. “Από τον πατέρα μου πρώτα έμαθα να είμαι σωστός άνθρωπος, να είμαι ένας σωστός άντρας. Μου έμαθε πολλά. Το σεβασμό προς τους ανθρώπους, αλλά και προς τον εαυτό μου, προς τη δουλειά μου. Μου έμαθε να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και ότι έτσι δείχνω ότι σέβομαι τη δουλειά μου και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου.

Να είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος που να μπορεί να διατηρήσει με τη συμπεριφορά του τους ανθρώπους γύρω του. Αυτό μου το έμαθε και η μητέρα μου. Μου έμαθε να συμπαραστέκομαι στους συνανθρώπους μου. Βοήθησε και ο αθλητισμός στο να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Ο πατέρας μου πριν να έρθω στον Ολυμπιακό, μού είπε ότι πάω σε μια ομάδα που είναι μια εκπληκτική οικογένεια, μια μεγάλη οικογένεια, ένας πολυαθλητικός σύλλογος που σου προκαλεί πολλά συναισθήματα. Μου είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι σαν θρησκεία στην Ελλάδα. Με ενημέρωσε ότι η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία και ειλικρινά έτσι το ένιωσα κι εγώ. Μοιάζει πολύ με την Ιταλία. Απολαμβάνω την πόλη που ζω και τον καιρό της Ελλάδας.

Οι Έλληνες είναι εγκάρδιοι άνθρωποι και το εκτιμώ αυτό πολύ. Το φαγητό δε είναι εξαιρετικό. Λατρεύω το σουβλάκι και το γιαούρτι σας. Τρώω με τα κιλά το γιαούρτι σε καθημερινή βάση, σαν ζώο! (γέλασε) Σήμερα, θα πάμε στο σπίτι του Άλεν Πάγενκ, για να το γιορτάσουμε επειδή είχε και τα γενέθλιά του και μας έγραψε: “Θα φέρω σουβλάκια για να είστε όλοι χαρούμενοι!”. Σουβλάκια σε όλους!”

Μία από τις πολλές φορές που πανηγύρισε ο Τράβιτσα με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Μία από τις πολλές φορές που πανηγύρισε ο Τράβιτσα με τη φανέλα του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Άνοιξε σουβλακοκουβέντα ο Ντράγκαν και η αδυναμία του στην ελληνική κουζίνα ξεχείλιζε όπως οι στριμωγμένες πατάτες στα υπερφορτωμένα δίπιτα. Σε συνδυασμό με την ευφορία της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή άρχισε τα αστεία και τις παροτρύνσεις: “Μαρία, να φας κι εσύ ένα ωραίο σουβλάκι σήμερα εκεί πού είσαι. Δεν υπάρχει καλύτερο”.

Από τη μαεστρία που χρειάζεται το καλό σουβλάκι επιστρέψαμε ξανά στη δική του. Στην αγωνιστική ευφυΐα του, αλλά και στην αναγνώριση που απολαμβάνει από τους συμπαίχτες του. Ενημερώθηκε ότι ο Ραφαήλ Κουμεντάκης είχε αναφερθεί στην ποιότητά του στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του Challenge Cup και αποκρίθηκε:

“Σου είπε ο Κουμεντάκης ότι είμαι σαν δάσκαλος; Ίσως, επειδή είμαι πολύ μεγαλύτερος του. (γέλασε) Με τον Ράφα (Ραφαήλ Κουμεντάκη) έχω μια πραγματικά εκπληκτική σχέση. Τον αγαπάω. Πραγματικά, τον αγαπάω αυτόν τον τύπο. Με βοηθάει πολύ και τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι' αυτόν. Είναι υπέροχος, έχει μεγάλη καρδιά, είναι υπερβολικά έξυπνος και φυσικά ένας εκπληκτικός παίχτης. Τον ευχαριστώ που με βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε συμπαίχτες”.

Ο κόσμος σου δίνει να καταλάβεις ότι ο Ολυμπιακός είναι η θρησκεία τους

Στη σειρά των τελικών με τον ΠΑΟΚ υπήρξε και κάτι που τον ξένισε και δεν δίστασε να το αναφέρει: “Για πρώτη φορά στη ζωή μου έζησα απονομή τροπαίου στα αποδυτήρια και πραγματικά αυτό ήταν άσχημο. Δεν το έχω συνηθίσει. Κάποια στιγμή θα κερδίσεις, κάποια θα χάσεις. Αυτή είναι η αξία και το αντίτιμο του αθλητισμού. Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι του αθλητισμού και πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάποια στιγμή θα χάσουμε, άλλη στιγμή θα κερδίσουμε.

Είναι κομμάτι του αθλητισμού και της ζωής. Το να μην έχουμε μια απονομή, όπως την αξίζουμε, λόγω της ατμόσφαιρας που επικρατεί στις κερκίδες είναι κάτι που εύχομαι να μην το ξαναζήσουμε, αλλά και να μην το επιτρέψουμε να συμβεί ξανά. Και ο λόγος είναι ότι ο αθλητισμός υπάρχει πρώτα απ' όλα για να διδάσκει το σεβασμό στους ανθρώπους”.

Ο Ντράγκαν Τράβιτσα με τον τίτλο του MVP στο Challenge Cup
Ο Ντράγκαν Τράβιτσα με τον τίτλο του MVP στο Challenge Cup INTIME SPORTS

Ωστόσο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη γιόρτασε όταν η ομάδα έφτασε στο “Μελίνα Μερκούρη”. "Στην επιστροφή μας από τη Θεσσαλονίκη, πήραμε πολλή αγάπη από τους οπαδούς μας. Το ζήσαμε και μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό, όταν 300 άτομα μας περίμεναν ως αργά το βράδυ, για να μας ευχαριστήσουν για την πρόκριση. Το ίδιο έγινε και με το πρωτάθλημα.

Σου δίνουν την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός είναι η θρησκεία τους! Δίνουν όλο το είναι τους για τον Ολυμπιακό και τέτοιοι οπαδοί είναι δυσεύρετοι σε όλο τον πλανήτη. Το να δίνεις τόση χαρά σε τόσο πολύ κόσμο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά σου. Είναι κάτι περισσότερο από ένα τρόπαιο και από ένα μετάλλιο. Είναι φανταστικό να εισπράττεις αυτή τη χαρά.

Είναι σαν να τους δίνεις το ομορφότερο δώρο. Κλαίνε για την ομάδα σου, φωνάζουν για την ομάδα σου και όταν τους δίνεις τόση χαρά έχεις κάνει κάτι ξεχωριστό γι' αυτούς. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα λαϊκή, κομμάτι του λαού. Έτσι, δημιουργήθηκε. Αυτή είναι η ιστορία του. Από τον απλό κόσμο φτιάχτηκε αυτή η μεγάλη οικογένεια και όταν κάνεις αυτόν τον κόσμο χαρούμενο είναι υπέροχο”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ