ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Λούκας Ρανγκέλ στο SPORT24: "Θα προτιμούσα να το πάρουμε στην έδρα μας, όχι σε άδειο γήπεδο"

Ο Λούκας Ρανγκέλ στο SPORT24: "Θα προτιμούσα να το πάρουμε στην έδρα μας, όχι σε άδειο γήπεδο"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο Λούκας Ρανγκέλ μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό, την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα και τους φίλους των πρασίνων και ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του.

Μπορεί να γεννήθηκε στη Βραζιλία ωστόσο μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα ο Λούκας Ρανγκέλ έχει γίνει Έλληνας. Ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη χώρα μας, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός μπορεί να ήρθε στη χώρα μας για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους πράσινους και αυτό δεν το κρύβει. Άλλωστε, φορά για πέμπτη χρονιά την φανέλα του Παναθηναϊκού και όπως δηλώνει εάν ήταν στο χέρι του θα την φορούσε για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Λούκας Ρανγκέλ μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα και τους φίλους των πρασίνων και ξεκαθάρισε πως προτεραιότητά του είναι να μείνει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο Λούκας Ρανγκέλ στο SPORT24: "Θα προτιμούσα να το πάρουμε στην έδρα μας, όχι σε άδειο γήπεδο"
INTIME SPORTS


Η συζήτησή μας δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από το ματς στο οποίο κρίθηκε και τυπικά ο τίτλος, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό. "Ο κόουτς Ανδρεόπουλος μας προετοίμασε καλά τόσο στο τακτικό κομμάτι, όσο και στο ψυχολογικό. Την ώρα του αγώνα το μπλοκ - άμυνα και οι κόντρα επιθέσεις μας δούλεψαν εξαιρετικά και αυτό ήταν το κλειδί που μας οδήγησε στη νίκη" είπε ο Βραζιλιάνος κεντρικός.

Στα τελειώματα των σετ ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έπαιρνε τους πιο κρίσιμους πόντους και ο Λούκας Ρανγκέλ έχει τη δική του εξήγηση για αυτό: "Φυσικά η επιθυμία και η συγκέντρωση για να κάνεις το καλύτερο είναι πάντοτε το κλειδί στην επιτυχία. Εμείς ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν νοιαζόμασταν τόσο για το σκορ. Παλεύαμε κάθε πόντο ξεχωριστά και το αποτέλεσμα ήρθε μέσα από την προσπάθειά μας".

"Θα προτιμούσα να το πάρουμε στην έδρα μας και όχι σε ένα άδειο γήπεδο"

Αν μη τι άλλο ο Λούκας Ρανγκέλ γνωρίζει τη σημασία των παιχνιδιών αυτών αφού αγωνίζεται για χρόνια στη χώρα μας. Πώς ένιωσε όμως εκείνος για το γεγονός ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκό στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου: "Ήταν όντως ωραίο συναίσθημα, αλλά θα προτιμούσα να το κατακτούσαμε στην έδρα μας για να το πανηγυρίσουμε με τους φανατικούς οπαδούς μας. Εκεί ήμασταν μόνο εμείς, δεν υπάρχουν οπαδοί όπως αυτοί του Παναθηναϊκού, τους υποστηρίζουν μόνο όταν νικάνε.

Οι δικοί μας μας υποστηρίζουν παντού και πάντα. Για αυτό θα προτιμούσα να είχε συμβεί στην έδρα μας. Παρ' όλα αυτά είναι μια σπουδαία ιστορία το να κατακτάς το τρόπαιο στην έδρα τους, σε άδειο στάδιο"

Βέβαια, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περίμεναν την αποστολή της ομάδας στη Λεωφόρο για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Είχαμε ξανά το δικό μας πάρτι. Πριν από δύο χρόνια στο ίδιο σημείο ήταν πάλι εκεί για να πανηγυρίσουμε. Είναι ο τρόπος που μας δείχνουν την αγάπη τους. Μας υποστηρίζουν και πανηγυρίζουμε μαζί. Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο".

Οι πανηγυρισμοί για τους πράσινους δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού το απόγευμα της Πέμπτης (28/04) ο αγώνας με τον Φοίνικα έχει μετατραπεί σε φιέστα. Ο Λούκας Ρανγκέλ περιμένει να ζήσει την καλύτερη βραδιά της ζωής του: "Ελπίζω το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο για να πανηγυρίσουμε μια δύσκολη σεζόν στην οποία παλέψαμε κόντρα σε όλους και όλα και φτάσαμε στην κορυφή ξανά. Τη φαντάζομαι ως την πιο όμορφη νύχτα της ζωής μου και σίγουρα θα τα δώσουμε όλα και σε αυτό το παιχνίδι"

Η αγάπη για την Ελλάδα και η δύσκολη χρονιά

Στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας έχει πανηγυρίσει συνολικά πέντε τίτλους εκ των οποίων οι τρεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πώς αισθάνεται αυτός για όσα έχει καταφέρει στη χώρα μας: "Φυσικά και είναι όντως ωραίο να κατακτάς τίτλους και ειδικά με την ομάδα της που αγαπώ τόσο πολύ. Είμαι περήφανος για τη σκληρή δουλειά που κάνω κάθε μέρα και την αφοσίωσή μου σε αυτό που κάνω. Δεν είναι έκπληξη ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε σκληρά και το αξίζαμε. Αισθάνομαι απίστευτα που η ομάδα της καρδιάς μου βρίσκεται στην κορυφή"

Ο Λούκας Ρανγκέλ στο SPORT24: "Θα προτιμούσα να το πάρουμε στην έδρα μας, όχι σε άδειο γήπεδο"
INTIME SPORTS

Μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα ο Λούκας Ρανγκέλ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται και λίγο Έλληνας. Βέβαια, εκείνος μιλάει για την Ελλάδα λες και είναι η δεύτερη πατρίδα του: "Σίγουρα η Ελλάδα είναι μέσα στην καρδιά μου. Αισθάνομαι σαν να ζω στο σπίτι μου, παρά το γεγονός ότι είμαι μόνος μου εδώ. Η χώρα είναι όμορφη, η κουλτουρά, η ενέργεια, το φαγητό, οι άνθρωποι. Πραγματικά αγαπώ την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην οποία έχω πάει".

Η χρονιά ωστόσο για τον Παναθηναϊκό δεν τελείωσε εδώ αφού απομένει ακόμα και ο στόχος του League Cup. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός ξεκαθάρισε ότι οι πράσινοι θέλουν να φτάσουν και στην κατάκτησή του: "Σίγουρα η χρονιά δεν τελειώνει. Εμείς συνεχίζουμε και προπονούμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το League Cup. Είναι και αυτός ένας σημαντικός τίτλος για εμάς. Τις δύο προηγούμενες φορές πέρα από το πρωτάθλημα κατέκτησα ακόμα ένα τρόπαιο μέσα στη σεζόν. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος".

Ο ίδιος αναφέρθηκε πολλές φορές στις δυσκολίες που υπήρξαν φέτος ποιες όμως ήταν αυτές: "Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλά ταξίδια, πολλούς τραυματισμούς και ταυτόχρονα παίξαμε σε τέσσερις διοργανώσεις που είχαμε μεγάλα ταξίδια όπως αυτά που κάναμε στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο σε κάθε διοργάνωση. Μόνο στην Ευρώπη ίσως έπρεπε το κάτι παραπάνω, αλλά όπως και να έχει κοιτάμε την επόμενη σεζόν για να πάμε καλύτερα και εκεί"

Η φετινή σεζόν διεξήχθη με έναν διαφορετικό τρόπο αφού ο πρωταθλητής βγήκε από ένα μίνι πρωτάθλημα και οι απόψεις σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής διαφέρουν. "Προσωπικά προτιμώ τα playoffs. Έχουνε περισσότερο συναίσθημα. Ωστόσο και η ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από την βαθμολογία είναι κάτι δίκαιο γιατί φαίνεται ποια ομάδα ήταν καλύτερη" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καρδιά του Παναθηναϊκού και η ξεκάθαρη επιθυμία για παραμονή

Η συζήτησή μας μετά πήγε σε ανθρώπους που έχουν παίξει το δικό τους ρόλο στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια αναφερόμαστε σε τέσσερις ανθρώπους που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του τμήματος βόλεϊ των πρασίνων. Ο Ρούλης Αγραπιδάκης, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο Παύλος Καραμαρούδης και ο Σωτήρης Πανταλέων αποτελούν σύμφωνα με τον Λούκας Ρανγκέλ την καρδιά του Παναθηναϊκού.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι η βάση του Παναθηναϊκού. Είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού. Μας έδειξαν τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός, πόσο μεγάλος είναι αλλά και πόσο σημαντικό είναι να αποτελείς μέλος αυτής της οικογένειας" ανέφερε χαρακτηριστικά όταν του μιλήσαμε για αυτούς.

Για το τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το εάν θα μείνει στον Παναθηναϊκό, αν και την απάντησή του μπορούσε κανείς εύκολα να προβλέψει μετά από όσα είχε πει παραπάνω: "Η επιθυμία μου πάντα θα είναι να παίζω και να μάχομαι για την ομάδα της καρδιάς μου, τον Παναθηναϊκό. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι εάν η υπόθεση εξαρτάται από μένα αυτή η συνεργασία θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα" .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ