Μεγάλο ντέρμπι στην “Πυλαία”!

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό διεξάγεται το Σάββατο (19/12, 18:00) στην "Πυλαία" για την 10η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ ανδρών. Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν τη μεταξύ τους μάχη.
Με κεκτημένη ταχύτητα μετά και την ιστορική πρώτη νίκη επί της Νόλικο Μαασέικ για το Τσάμπιονς Λιγκ και με νωπές ακόμα τις αναμνήσεις από τους περσινούς νικηφόρους τελικούς, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (19/12, 18:00) στο “PAOK Sports Arena” τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό για την 10η αγωνιστική της Volleyleague.
Ο Ολυμπιακός μετά και την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή με 24 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ με τις δύο σερί νίκες επί της Ορεστιάδας και του Ηρακλή βρίσκεται στην 4η θέση με 20 βαθμούς. Στόχος του”Δικεφάλου” είναι να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του που αναμένεται να είναι “καυτή” για να ψαλιδίσει στο ελάχιστο τη διαφορά.
Αγωνιστικά προβλήματα για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν με την προετοιμασία των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη να ολοκληρώνεται αύριο το πρωί ανήμερα του αγώνα.
Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Θάνος Τερζής, δήλωσε: “Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς , το προτελευταίο του πρώτου γύρου, ωστόσο χρειαζόμαστε τη νίκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να μην έχουμε άλλες βαθμολογικές συνέπειες. Προερχόμαστε από συνεχόμενα παιχνίδια με νίκες και ειδικά η τελευταία με τη Νόλικο έχει ανεβάσει την ψυχολογία μας. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα αλλά με τη βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε. Το κλειδί θα είναι να σταματήσουμε τον διαγώνιο του και να παίξουμε καλά στο κομμάτι μπλοκ άμυνα μέσα στο γήπεδο μας το οποίος γνωρίζουμε καλύτερα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα ωστόσο μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα μας δώσει και βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση. Όποια ομάδα το κερδίσει θα κάνει και το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου”.
Ενημέρωση για τα εισιτήρια
“Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήρια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (19/12 και ώρα 18:00) και το Σάββατο το πρωί από τις 10πμ από τα γραφεία του τμήματος στο PAOK Sports Arena. Το κεντρικό εκδοτήριο θα ανοίξει στις 15:00, τρεις ώρες πριν και το μεγάλο ντέρμπι”.
Για το διπλό στην “Πυλαία” ο Ολυμπιακός
Στον αντίποδα, μετά την πρόκριση στους “8” του Cev Cup, κόντρα στη ρουμάνικη, Κραϊόβα, το πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό περιλαμβάνει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στόχος είναι η 9η νίκη σε 10 ματς. Το παιχνίδι αυτό είναι το δεύτερο της τριάδας των αγώνων που “άνοιξε” με την Κραϊόβα και ολοκληρώνεται με την Κηφισιά την ερχόμενη Τρίτη στο Ρέντη (18:00), με τον Ολυμπιακό να θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών.
Η αποστολή του Ολυμπιακού, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (18/12) στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: ” Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση τόσο σε αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Τα παιδιά ξέρουν ακριβώς ότι τους περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, είδα τα τρία τελευταία τους παιχνίδια με τον νέο προπονητή και η ομάδα τους έχει αλλάξει πολύ στον τρόπο που αγωνίζεται στο γήπεδο. Προέρχεται από τη νίκη κόντρα στην Νόλικο και περιμένω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Περιμένω να παίξουμε στο δικό μας υψηλό επίπεδο και εφόσον συμβεί αυτό θα έρθει και το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τη νίκη”.