ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Kύπελλο Βόλεϊ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Μίλωνα και προκρίθηκε στο Final-4, ξανά τετράδα για τον Πανιώνιο Betsson

INTIME

Ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος Betsson πήραν την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, συμπληρώνοντας την τετράδα μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον ΑΟ Θήρας.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών, επικρατώντας με 3-1 σετ του Μίλωνα στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη” του Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκες είχαν τον έλεγχο στα δύο πρώτα σετ (25-14, 25-16), επιβάλλοντας τον ρυθμό τους από την αρχή. Ο Μίλων αντέδρασε στο τρίτο σετ (19-25), εκμεταλλευόμενος τη χαλάρωση των γηπεδούχων, όμως η ομάδα του Πειραιά επανήλθε άμεσα και “καθάρισε” το τέταρτο με 25-14.

Κορυφαία για τις γηπεδούχους ήταν η Κούμπουρα με 23 πόντους, με την Καρκάσες να δίνει ενέργεια στην περιφέρεια και την Αμπντεραχίμ να προσφέρει σημαντικές λύσεις από τον πάγκο. Σταθερές οι Κόνεο και Στεφάνοβιτς, σωστή κατανομή από την Ηλιοπούλου.

Τα σετ: 3-1 (25-14, 25-16, 19-25, 25-14)

Πανιώνιος Betsson – ΑΕΚ 3-0

Ο Πανιώνιος Betsson επικράτησε της ΑΕΚ με 3-0 σετ στο “Ανδρέας Βαρίκας” και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4.

Οι κυανέρυθρες πήραν το πρώτο σετ με 25-20 και το δεύτερο με 25-19, ελέγχοντας τα κρίσιμα σημεία. Στο τρίτο, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 12-18 και έδειχνε έτοιμη να μειώσει, όμως ο Πανιώνιος Betsson αντέδρασε εντυπωσιακά.

Με σερί και σωστές επιλογές στην επίθεση έφερε το ματς στα ίσα (19-19), πέρασε μπροστά και με 25-23 ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Στα ημιτελικά, ο Πανιώνιος Betsson θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, σε επανάληψη του περσινού τελικού που είχε βρει νικητή την ομάδα του Πειραιά.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-19, 25-23)

ΖΑΟΝ – ΑΟ Θήρας 1-3

Ο ΑΟ Θήρας πήρε τη νίκη με 3-1 σετ απέναντι στον ΖΑΟΝ Κηφισιάς και εξασφάλισε την παρουσία του στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Τα δύο πρώτα σετ είχαν παρόμοια εικόνα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι τα μέσα, όμως ο ΑΟ Θήρας ανέβασε ρυθμό στα κρίσιμα σημεία και τα κατέκτησε με 23-25 και 26-28. Ο ΖΑΟΝ αντέδρασε στο τρίτο σετ, έδειξε ψυχή και με 25-23 μείωσε σε 1-2, μένοντας “ζωντανός” στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο τέταρτο σετ, όμως, η ομάδα της Σαντορίνης πίεσε στην υποδοχή, λειτούργησε αποτελεσματικά στο μπλοκ και με 23-25 “κλείδωσε” τη νίκη και το εισιτήριο για την τετράδα.

Τα σετ: 1-3 (23-25, 26-28, 25-23, 23-25)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Δικέφαλος κατέκτησε το πρώτο σετ με 20-25, εκμεταλλευόμενος τα μπλοκ και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Οι πράσινες αντέδρασαν στο δεύτερο (25-19), ισοφαρίζοντας τα σετ, όμως από εκεί και πέρα οι ασπρόμαυρες πήραν τον έλεγχο.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 19-25, ενώ στο τέταρτο διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και με 19-25 “σφράγισε” τη μεγάλη πρόκριση. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Θήρας.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 25-19, 19-25, 19-25)

Υπενθυμίζεται ότι το Final-4 θα λάβει χώρα στο “Τάσος Καμπούρης” της Χαλκίδας, με την τελική φάση να είναι προγραμματισμένη για τις 5-7 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • ΠΑΟΚ Vs ΑΟ Θήρας
  • Πανιώνιος Betsson Vs Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ