Ήττα στη Φιλανδία, ελπίζει για μπαράζ

Πολύ κακή εμφάνιση και ήττα για την Ελλάδα στη Φιλανδία με 3-0. Το σενάριο που της δίνει δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ τον ερχόμενο Μάιο. Νίκη γοήτρου για τις γυναίκες επί της Δανίας.
Η εθνική ανδρών δεν κατάφερε να κοιτάξει στιγμή στα μάτια την Φιλανδία γνωρίζοντας εκτός έδρας ήττα με 3-0 (25-16, 25-17, 25-14).
Με αυτή την άνετη νίκη η Φιλανδία εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στο Euro 2013, ενώ η εθνική ελπίζει ακόμα για τα μπαράζ μέσω της δεύτερης θέσης.
Η “γαλανόλευκη” καλείται να νικήσει αύριο τη Ρουμανία (16/9, 15:00) με “καθαρό” σκορ και μετά να περιμένει την αδιάφορη Φινλανδία να μην χαρίζει πόντο στο Μαυροβούνιο (18:00).
|
Ελλάδα (Λεώνης): Χριστοφιδέλης 8 (8/15 επ., 59% υπ.), Τζούριτς 15 (14/31 επ., 1 μπλοκ), Πετρέας 2 (1/7 επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης 2 (2/2 επ.), Κοκκινάκης 3 (3/7 επ., 43% υπ.), Σουλτανόπουλος 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Στεφάνου (λ, 55% υπ.), Παπαδημητρίου (λ), Καριπίδης 2 (2/5 επ., 38% υπ.), Πελεκούδας 1 (1/3 επ.), Λάππας 3 (3/7 επ., 43% υπ.), Στιβαχτής |
“Κάναμε τη χειρότερη εμφάνισή μας σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών. Ήταν όμως μια κακή παρένθεση. Άλλωστε στα Τρίκαλα και εμείς τους κερδίσαμε με σχετική ευκολία. Έχουμε αστάθεια στην απόδοσή μας… Τώρα είναι σημαντικό να κερδίσουμε αύριο τη Ρουμανία και μετά να περιμένουμε το φυσιολογικό αποτέλεσμα που είναι η νίκη της Φινλανδίας για να συνεχίσουμε στα μπαράζ.
Η κατάσταση δεν είναι αποκλειστικά στα χέρια μας, αλλά θεωρώ πως είναι λίγο δύσκολο να χάσουν οι Φινλανδοί καθαρά από το Μαυροβούνιο. Και στα Τρίκαλα δείξαμε πως μετά από μια βαριά ήττα από το Μαυροβούνιο και μια μέτρια εμφάνιση με τη Ρουμανία συνήλθαμε και κερδίσαμε τη Φινλανδία. Δεν θα παίξει λοιπόν ιδιαίτερο ρόλο το σημερινό ματς για την αυριανή μας εμφάνιση. Αυτό που μένει είναι να κάνουμε το χρέος μας και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά”, δήλωσε ο διεθνής κεντρικός Δημήτρης Σουλτανόπουλος.
“Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα που δεν μας άφησε περιθώρια αντίδρασης. Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε στην πίεση του σερβίς τους και έτσι δεν μπορέσαμε να έχουμε καλές επιθετικές λύσεις. Και όταν από την άλλη πλευρά η Φινλανδία έχει 70% τέλεια υποδοχή και πασαδόρο έναν παίκτη όπως ο Έσκο, τότε έχεις προβλήματα”, τόνισε ο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Λεώνης συμπληρώνοντας: “Αύριο πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το παιχνίδι γιατί η Ρουμανία παίζει καλύτερα από τα Τρίκαλα. Όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε, και αυτό πιστεύουν και τα παιδιά, δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη”.
Άνετο 3-0 των γυναικών επί της Δανίας
Νίκη γοήτρου της Εθνικής γυναικών για τον Β’ προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013 κόντρα στη Δανία καθώς δεν έχει ελπίδες για πρόκριση.
Η Ελλάδα ήταν σαφώς καλύτερη, απέναντι σε μια ομάδα στα μέτρα της και απόλυτα δίκαια έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
| Τα σετ: 25-17, 25-20, 25-18 Διαιτητές: Βικτορίνι (Σλοβενία), Ζαχάροβα (Ρωσία) ΕΛΛΑΔΑ (Τάκης Φλώρος): Χριστοδούλου 1 (1 άσος), Παπαφωτίου, Κιόση 8 (1 άσος), Κωνσταντινίδου 8, Βασιλαντωνάκη 16 (3 άσοι), Στράντζαλη 2, Γιώτα, Τσίμα 13, Μερτέκη, Ιβάνοβα, Κελεσίδου (λίμπερο 40%), Λαμπρούση 7 (1 άσος). ΔΑΝΙΑ (Σβεν-Έρικ Λαουρίντσεν): Μπανγκ 5 (1 άσος), Αμπιλντγκααρντ, Γένσεν 3 (1 άσος), Κιέλστρουπ 10, Π. Λάρσεν, Σαλισπάχιτς 4, Φούρστεμπεργκ, Γκρονφελντ 4 (1 άσος), Χέλμερ-Χάνσεν (λίμπερο), Ρ. Λάρσεν, Ντέγκνερ 8, Νταουγκαάρντ 3. |