Ήττα για τον Ολυμπιακό από την Στρόιτελ Μίνσκ

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο κλειστό του Ρέντη με 3-1 από την Στρόιτελ Μίνσκ για τη φάση των "16" του Challenge Cup και καλείται σε μια εβδομάδα να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στην Λευκορωσία
Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του αγώνα για την φάση των 16 του Challenge Cup των ανδρών, καθώς γνώρισε την ήττα από την Στρόιτελ Μίνσκ με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη.
Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη (έχει οστικό οίδημα στο αριστερό γόνατο και την Πέμπτη θα κάνει μαγνητική εξέταση) και χωρίς τον Γιούρισιτς (έχει θλάση στη γάμπα του αριστερού του ποδιού) και πλέον θα πρέπει να κάνει την ανατροπή σε μία εβδομάδα στην Λευκορωσία και να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.
Η Στρόιτελ επιβεβαίωσε τη φήμη της για δυνατό σερβίς και μπλοκ ενώ με τους “δαιμόνιους” Μπάζινς (Γάλλος πασαδόρος) και Λικαράντ (λίμπερο) έκανε γρήγορο και αλάνθαστο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός άργησε να μπει στον αγώνα κι όταν ο Δημήτρης Καζάζης εμπιστεύτηκε θέση βασικού στον Σωτήρη Σωτηρίου άλλαξε πρόσωπο και κέρδισε το 3ο σετ.
Στο 4ο σετ οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν τον αγώνα στο τάι μπρέικ όταν προηγήθηκε 12-10 στο 4ο σετ. Σε εκείνο το σημείο χάθηκαν αρκετά σερβίς, το μπλοκ της Μινσκ ήταν αδιαπέραστο οι Λευκορώσοι που σπάνια έκαναν λάθος πέρασαν μπροστά και πήραν το σετ και τη νίκη.
Τα σετ: 22-25, 21-25, 25-21, 23-25
Ολυμπιακός: Ποτόσνικ 3π., Φιλίποφ 1, Παπαδόπουλος 9, Κοκκινάκης 19, Ιορντάνοφ 16, Σμαραγδής 8 / Στεφάνου (λ. – 77% υπ., 68% άριστες), Μάρκου, Σωτηρίου 13, Μαρούλης 1.
Στρόιτελ Μινσκ: Μπάζιν 2π., Μπούσελ 14, Άκουλιτς 24, Ερνάντεζ 3, Μπράνκο 10, Μικάνοβιτς 3 / Λικχαραντ (λ. – υπ. 42%, 33% αριστές), Λιατσίνσκας 2, Ράντζιουκ 10, Λαμπέτσκι 1.