ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών στο SPORT24: "Πάμε για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό"

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών βγάζει σέλφι
Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών βγάζει σέλφι PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Με στόχους, νέα πρόσωπα, πολλή δουλειά και ιταλικό… αέρα η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών ξεκινάει το ταξίδι της με στόχο την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως πρώτα άφησε το SPORT24 να μπει στην προπόνησή της.

Στις αρχές Απριλίου το θρυλικό ιταλικό δίδυμο των Ντάντε Μπονιφάντε και Σαμουέλε Πάπι εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής και μαζί με τους Γιώργο Στεφάνου, Κώστα Χριστοφιδέλη και GM τον Μάριο Γκιούρδα γύρισαν σελίδα στην Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών.

Μετά από σκληρή προετοιμασία, τους Μεσογειακούς Αγώνες και μία σειρά φιλικών επί ελληνικού εδάφους κόντρα σε Τυνησία και Βέλγιο η Εθνική Ομάδα έχει μπροστά της την μεγαλύτερή της πρόκληση έως τώρα, την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

Πριν από την αναχώρησή της για τα προκριματικά η Εθνική ομάδα άνοιξε την πόρτα των προπονήσεών της στο SPORT24, με το κλίμα να είναι ευχάριστο και οικογενειακό και τους παίκτες να δηλώνουν έτοιμοι για την πρόκληση που έχουν ν' αντιμετωπίσουν.

Η Εθνική βόλεϊ ανδρών ετοιμάζεται με καλό κλίμα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό
Η Εθνική βόλεϊ ανδρών ετοιμάζεται με καλό κλίμα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η πρόκριση κρίνεται στην Νορβηγία εκεί όπου η Ελλάδα θα κοντραριστεί με την Κροατία, την Κύπρο και την οικοδέσποινα χώρα, κυνηγώντας την πρωτιά στον όμιλο που θα την στείλει απευθείας στο EuroVolley.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της Εθνικής τα πολλά νέα πρόσωπα και η δίψα για διάκριση και ο ενθουσιασμός. Μία "ανανεωμένη" Εθνική ομάδα όπως χαρακτηρίστηκε που μαζί με ορισμένους έμπειρους παίκτες και τεχνικό επιτελείο πολλών… τίτλων θέλει να γυρίσει σελίδα και να χτίσει κάτι σταθερό στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Πετρέας χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της προπόνησης
Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Πετρέας χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της προπόνησης PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο General Manager της ομάδας, Μάριος Γκιούρδας μετράει 336 συμμετοχές με το εθνόσημο. Πλέον έχει αφήσει την μπάλα αλλά παραμένει "στρατιώτης" της Εθνικής από άλλο πόστο. Ξεκάθαρος στόχος η πρόκριση και μία Εθνική ομάδα που θα βγάζει υγεία και σταθερότητα.

"Χρησιμοποιήσαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες για να δώσουμε χρόνο στα νέα παιδιά και να δούμε σε τι επίπεδο είμαστε. Πάντα περιμένουμε το καλύτερο, γι’ αυτό και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτή τη στιγμή εδώ εκπροσωπούμε την Ελλάδα και θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονοδιάγραμμα στην Εθνική. Το σημαντικό σε όλη την προσπάθεια είναι να υπάρχει το υλικό, το οποίο υπάρχει. Έχουμε παιδιά που μπορούν να μπουν στο μέλλον στην Εθνική, μας δίνει δύναμη να πιστεύουμε στην προσπάθεια που γίνεται. Η ομάδα πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια και τώρα προσπαθούμε να διορθώσουμε την “ζημιά” που είχε προηγηθεί. Ξεκάθαρος στόχος μας η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Ο προπονητής της Εθνικής, Ντάντε Μπονιφάντε μιλάει στους διεθνείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης
Ο προπονητής της Εθνικής, Ντάντε Μπονιφάντε μιλάει στους διεθνείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Οι Μπονιφάντε και Πάπι ταιριάζουν στη φιλοσοφία της Εθνικής

Φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθούμε και στην παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού βόλεϊ που πλέον δουλεύουν με στόχο την “αναγέννηση” της Εθνικής ομάδας. "Είναι τρομερά σημαντικό που έχουμε τέτοιες προσωπικότητες. Έχουν όρεξη, εμπειρία και διάθεση. Ταιριάζουν στην φιλοσοφία της Εθνικής αλλά στο τέλος κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Ειδικά φέτος η πρόκριση είναι μονόδρομος και θέλουμε πολύ να το πετύχουμε. Θα δώσουμε κίνητρο στους αθλητές να προετοιμαστούν καλύτερα.

Δεν μένουμε στην απειρία μερικών παιδιών. Δεν μας νοιάζει. Πρέπει να κερδίσουμε. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την νίκη αλλά αν δεν προκριθούμε θα μας κοστίσει. Πρέπει να στηριχτούμε σε αυτά που μπορούμε εμείς να πετύχουμε. Δεν θα σταθώ στην ηλικία, ό,τι πετύχουμε το καταφέρνουμε ως ομάδα. Απλά τα παιδιά τα νέα θα πάρουν πολλές εμπειρίες και παραστάσεις σε μεγάλες διοργανώσεις".

 Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Εθνικής, με τον κεντρικό του Ολυμπιακού, Δημοσθένη Λινάρδο να καρφώνει μετά από πάσα του Κασαμπαλή
 Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Εθνικής, με τον κεντρικό του Ολυμπιακού, Δημοσθένη Λινάρδο να καρφώνει μετά από πάσα του Κασαμπαλή PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η λέξη βάρος έρχεται από νωρίς στα πόδια ενός αθλητή

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Εθνική ομάδα θα έχει δύο νέα παιδιά που θα σηκώσουν το βάρος στη νευραλγική θέση του πασαδόρου. Σταύρος Κασαμπαλής (υπέγραψε πρόσφατα στον Άθλο Ορεστιάδας) και Μάρκος Γαλιώτος (αγωνίζεται στον Φοίνικα Σύρου) θα είναι το δίδυμο στην πάσα που θα κληθεί να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής. Το βάρος υπάρχει, ειδικά στην Εθνική όμως ο ενθουσιασμός και η δίψα για πρόκριση έρχεται να το υπερκαλύψει.

"Η λέξη βάρος έρχεται από πολύ νωρίς στα πόδια ενός αθλητή. Το στοίχημα στον αθλητισμό είναι η διαχείρισή του. Θεωρώ ότι με την κατάλληλη προετοιμασία και με θέληση, κάθε βάρος έχει πιο γλυκιά γεύση. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα οπότε έχεις πάντα και τους συμπαίκτες σου να έρθουν να σηκώσουν λίγο από το βάρος σου και εκεί βέβαια μιλάμε για μια επιτυχημένη ομάδα. Επιτυχία δεν είναι μόνο ένα μετάλλιο η ένα τρόπαιο. Έχει κάποιες άλλες διαδικασίες πριν έρθουν αυτά", ανέφερε ο Σταύρος Κασαμπαλής.

Γαλιώτος: "Καλούμαστε με γρήγορους ρυθμούς να μπούμε στα παπούτσια των προηγούμενων"

Κασαμπαλής, Πετρέας, Κουμεντάκης και οι υπόλοιποι διεθνείς ακούν τις οδηγίες του προπονητή τους
Κασαμπαλής, Πετρέας, Κουμεντάκης και οι υπόλοιποι διεθνείς ακούν τις οδηγίες του προπονητή τους PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

"Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει ξεκινήσει σταδιακά από πιο νωρίς. Καλούμαστε με γρήγορους ρυθμούς να μπούμε στα παπούτσια των προηγούμενων”, συμπλήρωσε ο Μάρκος Γαλιώτος.

Τα φιλικά της Εθνικής ήταν ένα πρώτο δείγμα για τους διεθνείς, μία ευκαιρία για να δέσει η ομάδα ώστε να φανεί πιο έτοιμη στα προκριματικά. “Η αλήθεια είναι ότι στα φιλικά που παίξαμε κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Ήταν οι πρώτες δοκιμές. Άλλωστε ο Έλληνας πάντα βγάζει τον καλύτερό του εαυτό τον περισσότερο ενθουσιασμό όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ο Σταύρος Κασαμπαλής κατά τη διάρκεια της προπόνησης
Ο Σταύρος Κασαμπαλής κατά τη διάρκεια της προπόνησης PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Έχουμε πιο νέα ομάδα από άλλες χρονιές, επομένως έχουμε να δώσουμε πολλή ενέργεια και ενθουσιασμό. Με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε καλούς αντιπάλους”, σχολίασε ο Κασαμπαλής.

"Στα φιλικά θέλαμε μόνο να βρούμε μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας και να μάθουμε ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο. Ξέρω ότι θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Είναι και τα δυο εφικτά", ανέφερε αρχικά ο Γαλιώτος.

Ο Μάρκος Γαλιώτος κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Εθνικής
Ο Μάρκος Γαλιώτος κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Εθνικής PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


"Το μείγμα της ομάδας αρχικά δεν είχε δέσει στον βαθμό που θέλουμε γιατί το διάστημα που ήμασταν μαζί δεν ήταν πολύ. Μέρα με την μέρα γίναμε καλύτεροι και μάθαμε να συνεργαζόμαστε όπως επιβάλλει η Εθνική. Είμαστε έτοιμοι.

Βλέπω αρκετά νέα παιδιά για πρώτη φορά τα οποία έχουν ταλέντο και με την δουλειά που γίνεται από το προπονητικό team θα εξελιχθούν σε πολύ καλούς παίκτες, χρήσιμους για την Εθνική".

Ο Μενέλαος Κοκκινάκης πιστός στο ραντεβού του με την Εθνική για ακόμα μία φορά
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης πιστός στο ραντεβού του με την Εθνική για ακόμα μία φορά PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Όσο για το ποιος θα κέρδιζε ένα πιθανό “διπλό” ανάμεσα στους ενεργούς παίκτες και τους μεγάλους βολεϊμπολίστες του παρελθόντος που έχει η Εθνική, ο Κασαμπαλής είχε μονάχα ένα αίτημα:

Η παρουσία μεγάλων ονομάτων στο τεχνικό μας επιτελείο είναι ξεχωριστή, μας παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Δεν ξέρω ποιος θα κέρδιζε αλλά εγώ σίγουρα θα έπαιρνα στην ομάδα μου τον Παπι να μου φέρνει την μπάλα κατευθείαν στα χέρια μου ώστε να πασάρω όπου θέλω και να κάνω παιχνίδι".

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών
Η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών PHOTO BY: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής

1η αγωνιστική (3/8/2022)

  • Κροατία-Κύπρος
  • Νορβηγία-Ελλάδα

2η αγωνιστική (6/8/2022)

  • Ελλάδα-Κροατία
  • Κύπρος-Νορβηγία

3η αγωνιστική (10/8/2022)

  • Ελλάδα-Κύπρος
  • Κροατία-Νορβηγία

4η αγωνιστική (13-14/8/2022)

  • Κύπρος-Ελλάδα
  • Νορβηγία-Κροατία

5η αγωνιστική (17/8/2022)

  • Κροατία-Ελλάδα
  • Νορβηγία-Κύπρος

6η αγωνιστική (20/8/2022)

  • Ελλάδα-Νορβηγία
  • Κύπρος-Κροατία

*οι εντός έδρας αγώνες της Εθνικής θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ