LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινη πρόκριση στον τελικό του League Cup

Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινη πρόκριση στον τελικό του League Cup
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Φοίνικα Σύρου με 3-1 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι και εξασφάλισε για δεύτερη φορά στην ιστορία του την παρουσία του στον τελικό του League Cup.

Με όπλο τον βαθμό που πήρε από το πρώτο ματς στο Μαρούσι (3-2), ο Παναθηναϊκός πήρε καθαρή νίκη στη Σύρο επικρατώντας με 3-1 του μαχητικού Φοίνικα και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup "Νίκος Σαμαράς" για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά από το 2020.

Εκεί, οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ (που απέκλεισε τον Ολυμπιακό) σε διπλούς τελικούς, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Σε ένα αμφίρροπο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε μικρή διαφορά στο ξεκίνημά του χάρη στους δύο άσσους του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου. Ο Φοίνικας απάντησε με τον Καπετανίδη και τον Κόστα ενώ ξέφυγαν αργότερα με σερί 4-0 με όπλο τον Ανδρέα Φράγκο. Ο Παναθηναϊκός το ανέτρεψε με 5-0 σερί και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο ήταν ένα μονόλογος για τους γηπεδούχους που αποσπάστηκαν και δίχως ιδιαίτερη δυσκολία έκαναν το 1-1. Μεγάλη ανατροπή υπήρξε στο 3ο σετ με τον Φοίνικα να χάνει σημαντικό προβάδισμα που διατηρούσε μέχρι τα μέσα. Τα προβλήματα στην υποδοχή και στην ανάπτυξη και η αποτελεσματική κόντρα επίθεση του Παναθηναϊκού έκαναν τη διαφορά.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε μικρό αλλα σημαντικό προβάδισμα το οποίο και κατάφερε να διατηρήσει μέχρι και το 16-14. Εκεί ήταν, όπως αποδείχτηκε το πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα. Ο Φοίνικας με σερί 3-0 προσπέρασε 17-16 και 18-17 αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με νικηφόρο σερί 3-0 που τον έφερε μπροστά με 20-18. Καθοριστικό ήταν το μπλοκ του Ρανγκέλ για το 22-19.

Ο Καπετανίδης μείωσε 22-20 αλλά ο Βαν ντε Ντρις κράτησε τη διαφορά στο +3 και έκλεισε το σετ 25-22, με νίκη 3-1 και την πρόκριση στους διπλούς τελικούς.

ΤΑ ΣΕΤ: 1-3 (22-25, 25-12, 21-25, 22-25)

TAGS LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ