ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών: Στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου πρότειναν να αφιερωθεί το τουρνουά οι προπονητές των φιναλίστ

Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών: Στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου πρότειναν να αφιερωθεί το τουρνουά οι προπονητές των φιναλίστ
Οι προπονητές των φιναλίστ του Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών INTIME SPORTS

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/03) στο Λουτράκι η συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, με τους προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ να προτείνουν το τουρνουά να αφιερωθεί στη μνήμη της σπουδαίας αθλήτριας, Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Ο αθλητισμός ενώνει και αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για το Final-4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. που διεξάγεται στο Λουτράκι το τριήμερο 8-10 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ αφού πρώτα ευχαρίστησαν τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και την ΕΟΠΕ για την διοργάνωση του final-4, ευχήθηκαν υγεία σε όλους τους εμπλεκομένους, να κερδίσει το τρόπαιο η καλύτερη ομάδα, ενώ πρότειναν το τουρνουά να αφιερωθεί στη μνήμη της σπουδαίας βολεϊμπολίστριας, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (04/03) από ανακοπή καρδιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών:

"Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Λουτρακίου, στην ΕΟΠΕ και στους χορηγούς για αυτή την διοργάνωση. Δυστυχώς αυτή η διοργάνωση λέγεται μετά τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας της Ρούξι Ντουμιτρέσκου, μίας αθλήτριας που είναι ρέκορντμαν στους τίτλους στο κύπελλο. Θα θέλαμε να της αφιερώσουμε αυτή τη διοργάνωση. Εμείς ήρθαμε εδώ από μία δύσκολη βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα, αλλά αυτός είναι διαφορετικός θεσμός με νοκ άουτ παιχνίδια. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και το πρώτο παιχνίδι με τη περσινή κυπελλούχο ΑΕΚ. Έχει την εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις αλλά έχουμε και εμείς φιλοδοξίες", ανέφερε ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Τσαϊρέλης.

Με τη σειρά του ο προπονητής της κατόχου του τίτλου ΑΕΚ, Γιουνούς Οτσάλ, δήλωσε: "Δύο συνεχόμενα χρόνια είμαστε στο φάιναλ-4 και είναι μεγάλη επιτυχία. Ο Άρης όπως και όλες οι ομάδες αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και εκεί εστιάζουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να προκριθούμε και φέτος στον τελικό".

"Συμφωνώ με τον κόουτς Τσαϊρέλη να αφιερωθεί αυτή η διοργάνωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου, μία αθλήτρια που έχει γράψει ιστορία στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι σε ένα φάιναλ-4 δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα και κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Πάμε βήμα βήμα. Ξέρουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά γνωρίζουμε και την δυναμική του αντιπάλου μας. Κάθε παιχνίδι ξεκινάει στο 0-0, έτσι και αύριο. Είναι μία μεγάλη διοργάνωση και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και τους διοργανωτές", σημείωσε ο κόουτς του πολυνίκη του θεσμού Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι.

Τελευταίος χρονικά μίλησε ο προπονητής του περσινού πρωταθλητή της Volley League γυναικών Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλμαζίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκομένους για αυτή την διοργάνωση και θα θέλαμε και εμείς αυτή η διοργάνωση να αφιερωθεί στη Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Ξέρουμε την ιστορία και την πορεία της. Όλοι είμαστε εδώ για ένα στόχο, για το τρόπαιο. Ελπίζω και εύχομαι όλες οι αθλήτριες να είναι υγιείς στο τέλος της διοργάνωσης και ας κερδίσει ο καλύτερος".

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final-4:

Ημιτελικοί - Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

  • Γυμναστήριο "Γεώργιος Γαλανόπουλος" Λουτράκι, 17:00 (ERTSPORTS): Άρης - ΑΕΚ
  • Γυμναστήριο "Γεώργιος Γαλανόπουλος" Λουτράκι, 20:00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Τελικός - Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

  • Γυμναστήριο "Γεώργιος Γαλανόπουλος" Λουτράκι, 20:15 (ΕΡΤ-3): Νικητής Άρης - ΑΕΚ/ Νικητής Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ