VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο SPORT24: "Σκυλιάσαμε για να πάρουμε τον τίτλο στον Ρέντη"

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στο SPORT24: "Σκυλιάσαμε για να πάρουμε τον τίτλο στον Ρέντη"
INTIME

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μίλησε στο SPORT24 για την επίτευξη του νταμπλ από την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και για την υποδοχή που έτυχε η πράσινη αποστολή.

Είναι μια από τις αθλήτριες πάνω στις οποίες επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στους τίτλους ενισχύοντας παράλληλα τον ελληνικό κορμό του.

Η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μετακόμισε από τη Σαντορίνη και τον ΑΟ Θήρας στο Μαρούσι για να προσθέσει ποιότητα και δυναμισμό πάνω στο φιλέ και το αποτέλεσμα δικαιώνει όσους την επέλεξαν. Μαζί με την Κρος συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε ο Παναθηναϊκός να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο πάνω στο φιλέ και σε πολλά παιχνίδια έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Στα 26 της χρόνια η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου κατέκτησε τους πρώτους της τίτλους στην Ελλάδα και δίχως αμφιβολία αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό βόλεϊ. Άλλωστε, προέρχεται από τις ακαδημίες του Αίαντα Ευόσμου, οι οποίες έχουν προσφέρει παραδοσιακά πολλές αθλήτριες στο άθλημα.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και για την υποδοχή που έτυχε η πράσινη αποστολή.

Η συζήτηση μας άρχισε με ένα ταξίδι στο χρόνο. Πριν από περίπου 12 μήνες έβαζε την υπογραφή της στο συμβόλαιό της με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, η επίτευξη του νταμπλ στην πρώτη της χρονιά με την πράσινη φανέλα ήταν κάτι που είτε η ίδια δεν περίμενε.

Έξτρα κίνητρο ότι χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας

"Πραγματικά δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχουμε κάνει. Όντως ήταν πέρσι τέτοια εποχή όταν υπέγραφα και δεν περίμενα ότι θα φτάναμε κατευθείαν στην κατάκτηση του νταμπλ. Πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας όλοι στον Παναθηναϊκό.

Είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε ασταμάτητα. Με τις χαρές και τις λύπες που μπορεί να κρύβει μία χρονιά. Δουλέψαμε πολλές ώρες στο γήπεδο και πιστεύω ότι μέσα στο γήπεδο φάνηκε η δουλειά μας και το πόσο το θέλαμε. Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι έρχονται τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό" ανέφερε η κεντρική των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν έντεκα χρόνια μακριά από τον τίτλο και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εκείνη και τις συμπαίκτριές της: "Ήταν ένα κίνητρο για εμάς. Όλες μας πιστεύω πως όταν ήρθαμε το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό θέλαμε να αποδείξουμε τι αξίζουμε ως παίκτριες και να βοηθήσουμε την ομάδα να επανέλθει εκεί που ανήκει".

VOLLEY LEAGUE  2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε στον πέμπτο τελικό μετά από χρόνια με τον Παναθηναϊκό να πρέπει για να φτάσει στο πρωτάθλημα να επικρατήσει απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του. Οι πράσινες είχαν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας και το έχασαν την τελευταία αγωνιστική κάτι που έπαιξε τον ρόλο του: "Το γεγονός ότι χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας μας θύμωσε, αλλά μας έδωσε ταυτόχρονα ένα κίνητρο. Πεισμώσαμε, σκυλιάσαμε και θέλαμε να πάρουμε αυτό που είχαμε στόχο από την αρχή της σεζόν. Κάναμε δύο άσχημες εμφανίσεις την προηγούμενη εβδομάδα στου Ρέντη, πράγμα που δεν αφήσαμε να μας επηρεάσει. Στον τελευταίο τελικό μπήκαμε στο ματς αποφασισμένες να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε".

Τι ήταν όμως αυτό που έκρινε τον πέμπτο τελικό; "Νιώθω ότι πεισμώσαμε σήμερα. Χάσαμε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες. Πράγμα που είχε συμβεί και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ωστόσο δεν το αφήσαμε να μας πάρει από κάτω. Μπήκαμε και είπαμε πως ότι και να γίνει θα παλέψουμε για να πάρουμε το παιχνίδι", εξήγησε χαρακτηριστικά.

Όταν την ρωτήσαμε για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην έδρα του Ολυμπιακού και εάν αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο ανέφερε: "Δεν ήταν μόνο αυτό το ματς που μας έδωσε τον τίτλο. Κάναμε δύο σημαντικές νίκες στου Ρέντη, βάζω μέσα και εκείνη στο Κύπελλο, κάτι που δεν ξέρω πόσα χρόνια είχε να συμβεί. Θέλω να πιστεύω ότι από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός θα γράφει την καινούρια του ιστορία και οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά".

Κάθε αθλητής θέλει να ζήσει τέτοια υποδοχή

Όταν ενηλικιώθηκε άνοιξε τα φτερά της για τις ΗΠΑ και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον Πανναξιακό και τον ΑΟ Θήρας. Οπότε όλα όσα έζησε στην υποδοχή της αποστολής του Παναθηναϊκού ήταν μοναδικά για εκείνη.

"Για χρόνια ήμουν στις ΗΠΑ, οπότε δεν είχα δει ή ζήσει κάτι ανάλογο. Πραγματικά ό,τι και να πω είναι λίγο. Με το που φύγαμε από το γήπεδο μας περίμεναν μηχανάκια με οπαδούς που κρατούσαν κασκόλ και καπνογόνα και μας ακολούθησαν μέχρι τη Λεωφόρο. Είναι κάτι που κάθε αθλητής θα ήθελε να ζήσει.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτριές μου θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γιατί ήταν πάντα εκεί για εμάς. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν γιατί τις έχουμε πραγματικά ανάγκη", είπε.

Το μοναδικό κομμάτι που δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε εκείνη και οι συμπαίκτριές της ήταν η Ευρώπη. Εκεί ο κορονοϊός χτύπησε την ομάδα στο πιο κρίσιμο σημείο και για εκείνη είναι ένας ανοικτός λογαριασμός για του χρόνου: "Σίγουρα το να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη θα είναι ο πρωταρχικός μας στόχος σε περίπτωση που μείνω. Ήταν κάτι που το θέλαμε και φέτος, αλλά λόγω δύσκολο συνθηκών δεν τα καταφέραμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν μια επιστροφή μετά από πολλά χρόνια και ελπίζουμε να συμβεί του χρόνου".

VOLLEY LEAGUE  2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην την ρωτήσουμε για τα επόμενα σχέδιά της και όπως μας είπε θα χρειαστεί λίγο χρόνο να ηρεμήσει για να πάρει τις αποφάσεις της: "Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις. Θα ήθελα λίγο να ξεκουραστώ για να δω πιο ήρεμα την επόμενη ημέρα".

Αντί επιλόγου αφήσαμε εκείνη να κάνει το δικό της απολογισμό της χρονιάς και εκείνη επιβεβαίωσε τον λόγο που έχει βελτιωθεί τρομερά τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τη μεγάλη δουλειά που ρίχνει στο γήπεδο: "Σίγουρα σε ατομικό επίπεδο πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Πρώτα απ' όλα έχω μπροστά μου την Εθνική ομάδα και εκεί θα δουλέψω για να εκπροσωπήσω την ομάδα στην οποία θα είμαι την επόμενη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το γεγονός ότι κατακτήσαμε φέτος δύο τίτλους δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Η κάθε αθλήτρια ξεχωριστά θα έπρεπε να κάνει το δικό της απολογισμό για να δει τι μπορεί να κάνει καλύτερα".

TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ