Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Αιώνια” μονομαχία στο κλειστό της Κυψέλης

INTIME SPORTS

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής. Δυνατό ματς και στη Νάξο όπου ο Πανναξιακός υποδέχεται την ΑΕΚ.

Με τα παιχνίδια της 6η αγωνιστικής συνεχίζεται το Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και το ντέρμπι αιωνίων, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πέρα από το ντέρμπι μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση του Πανναξιακού με την ΑΕΚ, αλλά και το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στους Ίωνες και το Μαρκόπουλο.

INTIME SPORTS



* Η απόδοση της Τένεβα αναμένεται να είναι καθοριστική για την έκβαση του ντέρμπι.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Το παιχνίδι που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα ματς της 6ης αγωνιστικής είναι σίγουρα το ντέρμπι αιωνίων που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Κυψέλης.

Ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σε Νάξο, Ρέθυμνο, υποδέχεται τον Ολυμπιακό που είναι η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει καμία βαθμολογική απώλεια μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές. Προβλήματα δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό που κατεβαίνει πάνοπλος στο ντέρμπι.

Ο Γιώργος Ρούσης δήλωσε για το ντέρμπι: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με το οποίο συμπληρώνεται μια πεντάδα πολύ απαιτητικών αγώνων για την ομάδα μου. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου το φαβορί δεν θα είμαστε εμείς, αλλά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη με όλες τις δυνάμεις. Σε αυτά τα παιχνίδια βέβαια δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική διαφορά ή το μπάτζετ της κάθε ομάδας. Αναμένουμε τη στήριξη του κόσμου μας, θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πάνω από όλα με την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο κι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας”.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Νικολάκης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού είπε: “Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε ένα σερί έξι νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Κάθε αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό έχει ιδιαιτερότητες και θέλει μεγάλη προσοχή…

Η ομάδα μας δεν έχει απουσίες και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα. Φυσικά στόχος είναι η νίκη. Το παιχνίδι είναι για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και δεν κρίνει τίτλο αλλά πέρα από τους βαθμούς θέλουμε και τη νίκη για λόγους γοήτρου. Ο αντίπαλος μας είναι πιο δυνατός από την περασμένη περίοδο και ελπίζω να δούμε όλοι ένα ωραίο παιχνίδι”.

INTIME SPORTS



* Σπουδαίο παιχνίδι και στη Νάξο όπου ο τοπικός Πανναξιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Πανναξιακός – ΑΕΚ

Η γηπεδούχος ομάδας προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες στο τάι μπρέικ (εντός από Παναθηναϊκό, εκτός από τα Βριλήσσια), αλλά όπως επεσήμανε η Μελίνα Εμμανουηλίδου: «Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τα Βριλήσσια ο βαθμός που πήραμε είναι αρκετά σημαντικός».

Σύμφωνα με την κεντρική του Πανναξιακού «το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, αλλά στόχος παραμένει η νίκη. Μπορεί να έχει φανεί ότι στο τάι μπρέικ δεν έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση, ωστόσο ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Η ΑΕΚ όπως έχει φανεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια της δεν είναι 100% έτοιμη κι ίσως είναι ευκαιρία για να κάνουμε κάτι καλό, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη Νάξο από το πρωί της Παρασκευής με τις Γιόσοβιτς, Φερνάντεθ να βρίσκονται στην αποστολή, αλλά η Σέρβα θα χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη ενώ η Ισπανίδα δεν θα κάνει ούτε σ’ αυτό το ματς ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

«Η Νάξος είναι μια ομάδα που κυρίως μέσα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και μαχητική. Ξέρουμε τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα, θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο που έχουμε στο πρωτάθλημα και θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένες θα τα καταφέρουμε», τόνισε η Άννα Καβαθά.

INTIME SPORTS



* Κλειδί για τα Βριλήσσια η απόδοση της Τουριάφ.

Σταυρούπουλη – Βριλήσσια

Στο κλειστό της Πολίχνης ο 6ος στη βαθμολογία ΕΟΣ υποδέχεται τα Βριλήσσια που βρίσκονται στη 2η θέση.

«Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε παίξει μέχρι τώρα, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Θα μπούμε με θράσος στο γήπεδο για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα προσπαθήσουμε παίζοντας ελεύθερα να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Σολκίδης.

Τα Βριλήσσια αναχώρησαν νωρίς το μεσημέρι για το πρώτο τους παιχνίδι εκτός Αττικής με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να σημειώνει: “Ο ΕΟΣ μπορεί να μην έχει στο ρόστερ του ξένες αθλήτριες, αλλά όπως έχουμε δει από τα προηγούμενα παιχνίδια είναι μια μαχητική ομάδα. Εμείς αν κάνουμε αυτά που μπορούμε μέσα στο γήπεδο θα κατακτήσουμε τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε και μια καλή απόδοση. Θέλουμε να έχουμε σταθερά καλή απόδοση σ’ όλο το ματς ώστε να μην έχουμε κάποια απώλεια όπως στα δύο προηγούμενα ματς”.

INTIME SPORTS

* Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών αλλά η Όλγα Στράντζαλη είναι το επιθετικό όπλο του Ηρακλή.
Ηρακλής – Μακεδόνες

Στο Κατσάνειο διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Ηρακλή να αντιμετωπίζει τους Μακεδόνες (που είχαν δώσει το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι τους με το Μαρκόπουλο στην έδρα του Γηραιού).

Οι κυανόλευκες προέρχονται από την ήττα στον Ολυμπιακό αν και σύμφωνα με την αρχηγό της ομάδας Εύη Κυριακίδου «η εμφάνιση μας σ’ αυτό το ματς δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας. Βέβαια παίζαμε στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας ενώ εμείς τώρα χτίζουμε τη δική μας ομάδα και είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα».

Όσον αφορά τον αγώνα με τους Μακεδόνες η έμπειρη κεντρική τόνισε: «Θεωρώ ότι είμαστε δύο ισάξιες ομάδες. Οι Μακεδόνες έχουν ενισχυθεί, έχουν δείξει ότι είναι ένα μαχητικό σύνολο και θέλουν προσοχή, ωστόσο θεωρώ ότι θα εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και θα κερδίσουμε κάνοντας καλή εμφάνιση».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μακεδόνων Μανώλης Σκουλικάρης δήλωσε: «Μετά τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην Αθήνα, παίζουμε δεύτερο συνεχόμενο ματς στο Κατσάνειο. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που έχει διατηρήσει το βασικό της κορμό και είναι πιο έμπειρη από εμάς, αλλά θεωρώ ότι αν πιάσουμε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

INTIME SPORTS



* Ντουμιτρέσκου και Σαπαρέφσκα θα τεθούν αντιμέτωπες μετά από τρία χρόνια.

Ηρακλής Κηφισιάς – Ρέθυμνο
Το πρώτο σερβίς της 6ης αγωνιστικής θα δοθεί στο Ζηρίνειο εκεί όπου ο Ηρακλής Κηφισιάς θα υποδεχθεί τον ΟΠΕΡ.

Η Ιωάννα Γκουντιμένκο είναι ο τελευταίος πονοκέφαλος του Σπύρου Χουντουμάδη καθώς ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά θα αγωνιστεί.

«Στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ δείξαμε ότι έχουμε κάποιες δυνατότητες παραπάνω και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να τις επιβεβαιώνουμε σε κάθε παιχνίδι. Το Ρέθυμνο μπορεί να έχει τρεις σερί ήττες, αλλά είχε και αρκετά δύσκολο πρόγραμμα», τόνισε ο προπονητής της Κηφισιάς.

Στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Μιχάλη Χαχαγιόπουλο να δηλώνει ότι «το αυριανό παιχνίδι έχει εξελιχθεί σε κομβικό. Νομίζω ότι λείπει μια καθαρή νίκη από την ομάδα μου για να πάρει τα πάνω της. Και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό. Ενδεχομένως να παίξει ρόλο η ψυχολογία, ωστόσο θεωρώ πως είμαστε συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις συνθήκες του παιχνιδιού. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς και να αποδώσουμε το βόλεϊ που μπορούμε».

INTIME SPORTS



* Την πρώτη του νίκη θέλει να πανηγυρίσει στο φετινό πρωτάθλημα το Μαρκόπουλο.


Ίωνες – Μαρκόπουλο

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας κοντράρονται οι δύο ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη νίκη. Ίωνες και Μαρκόπουλο προέρχονται από εκτός έδρας αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη όπου κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό και τώρα θέλουν να πανηγυρίσουν και την πρώτη τους νίκη.

Στη γηπεδούχο ομάδα ο Βασίλης Θεωδορόπουλος δεν υπολογίζει πλέον στη Βραζιλιάνα Τζουλιάνα Ντα Σίλβα η οποία αναχωρεί αύριο το πρωί για την Πορτογαλία (θα συνεχίσει την καριέρα της στην Σάντα Κρουζ) ενώ το Μαρκόπουλο θα στερηθεί σε ένα ακόμη ματς τις υπηρεσίες της Κίντρα Κάρλσον (η Αμερικανίδα διαγώνια δεν είναι ακόμη έτοιμη μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε και δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή).

«Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι θα πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Είμαστε έτοιμοι και κάθε μέρα που περνά, αγωνιστικά και ψυχολογικά, πιστεύουμε περισσότερο στην ομάδα και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε το στόχο μας», δήλωσε ο Βασίλης Θεωδορόπουλος ενώ ο Γιάννης Ορφανός σημείωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο οποίο ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και θα πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη αφού στις πρώτες αγωνιστικές είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 16/11/2013
Ζηρινείου, 15.30, ΓΣΚ Ηρακλής – ΟΠ Ρεθύμνου, Καπάνταης – Σταρίδας
Πανελληνίου, 16.15, ΑΟ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός ΣΦΠ, Τσιμπινός – Μάλφας
Πολίχνης, 18.00, ΕΟ Σταυρούπολης – ΦΟ Βριλησσίων, Μπουγιούκας – Σταυριανίδης
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής – ΑΣ Μακεδόνες, Κυριακόπουλος – Παπαδόπουλος Αρ.
Ν. Ιωνίας, 19.00, ΑΣΠ Ίωνες – ΑΟ Μαρκοπούλου, Μεταξά – Πρέντζας
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΕΚ, Οικονόμου Β. – Μιχαήλογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ