UNCATEGORIZED

Οι πρωταγωνιστές μιλούν στον Sport24 Radio 103,3

INTIME SPORTS

Οι Ζήσης Σαρικόπουλος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος, Νίκος Καλτσάς, Βίλιαμ Εντζεγκουέλε, Δημήτρης Γκαράς και Ελένη Καπογιάννη μίλησαν στον "Sport24 Radio 103,3". Διαβάστε τις δηλώσεις τους.

Οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ κατέθεσαν την άποψή τους στην εκπομπή “Πάμε Αποδυτήρια” καi το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλες τις δηλώσεις τους:

Δημήτρης Γκαράς (λίμπερο ΠΑΟΚ):

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου το βόλεϊ ανδρών από τον ΠΑΟΚ: «Είναι ο πρώτος τίτλος του ΠΑΟΚ. Το πιστεύαμε όταν ήρθαμε στην Σύρο, παρόλο που δεν το λέγαμε. Είμαστε αθλητές που θέλουμε να μιλάμε στο γήπεδο. Δώσαμε μεγάλη χαρά σε όλους τους φιλάθλους και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.»

Για το που κρίθηκε ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω αν το θέλαμε περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Είμαστε μια μαχητική και σταθερή ομάδα φέτος. Βγάλαμε το 100% και γι΄ αυτό κατακτήθηκε αυτό το Κύπελλο. Είναι μια δουλειά 7 μηνών και σφραγίστηκε με έναν τίτλο».

Για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Καλμαζίδη: «Είναι ένας προπονητής που βγάζει το 100% ενός αθλητή. Παίζουμε ελευθέρα. Ου αρέσουν οι τίτλοι. Είναι φιλόδοξος, όπως και όσοι είμαστε φέτος στην ομάδα.

Για τους οπαδούς της ομάδας: «Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλος. Θέλουμε τη στήριξή τους σε όλα. Και στις χαρές και στις λύπες και στα καλά και στα άσχημα. Να είναι πάντα δίπλα μας και να μας δίνει το έναυσμα για να πηγαίνουμε όλο και πιο ψηλά.»

Κυριάκος Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα):

Για τη νίκη της Κέρκυρας με 4-1 επί του ΟΦΗ: «Θέλαμε οπωσδήπετε τους τρεις βαθμούς ξέραμε ότι ο ΟΦΗ είχε πολλάπροβλήματα, αλλάτον περιορίσαμε αρκετά και ιδιαίτερα μετά την κόκκινη που δέχθηκε, ήταν ένας μονόλογος για μας αυτό το παιχνίδι. Δόθηκαν τέσσερα πέναλτι και πιστεύω ότι όλα ήταν, αλλά το σημαντικό για ήταν ήταν ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς και μαθηματικά εξασφαλίσαμε την παραμονή στην κατηγορία.

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Πλέον είμαστε χωρίς άγχος. Πρέπει να χαρούμε το κάθε παιχνίδι, επειδή έχουμε καλά παιχνίδια από εδώ και πέρα, και να δείξουε ότι είμαστε μια καλή ομάδα.

Νίκος Καλτσάς (Καλλονή):

Για τη νίκη της Καλλονής με 4-1 επί της Βέροιας: «Ήταν ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα τη φετινή σεζόν. Σίγουρα παίξαμε πιο απελευθερωμένα, επειδή είχαμε και την άνεση μετά τη νίκη με τον Πανιώνιο και μας βγήκε στο γήπεδο. Πετύχαμε τέσσερα γκολ και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα για μας. Ο κύριος Βλάχος έχει την τάση να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και το έχει περάσει και στην ομάδα και παρόλο που δεχόμαστε γκολ, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό. Αν και κινδυνεύσαμε σε δυο-τρεις φάσεις, τελικά πήγαμε στο ημίχρονο με το προβάδισμα.»

Για το αν ταιριάζει το επιθετικό ποδόσφαιρο στην Καλλονή: «Ναι, πιστεύω ότι ταιριάζει , επειδή τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο, αλλά και αυτά που ξεκινάνε είναι από την φύση τους επιθετικοί ποδοσφαιριστή.»

Για το αν έχουν θέσει άλλο στόχο μετά την εξασφάλιση της παραμονής: «Δεν έχουμε θέσει άλλο στόχο. Εκ των πραγμάτων είναι δύσκολα τα πλέι οφ για να θέσουμε κάποιο στόχο αυτή τη στιγμή. Στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα από το που παίζουμε. Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο την έδρα μας και εκτός έδρας παλεύουμε όλα τα παιχνίδια.»

Ποια ομάδα πιστεύει ότι θα περάσει ως πέμπτη στα πλέι οφ και τι πιστεύει για την μάχη της παραμονής: «Πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός είναι πιο κοντά από τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στα πλέι οφ, αν και έχει δύσκολο πρόγραμμα. Ωστόσο για γην μάχη της παραμονής πιστεύω ότι σε πιο δύσκολη θέση είναι ο Πανθρακικός και ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή.»

Βίλιαμ Έμερι Εντζεγκουέλε (Παναιτωλικός):

Για την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ: «Ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων και έπαιξε κάποιο ρόλο το ότι δεν υπήρχε κόσμος στο γήπεδο. Ωστ΄σο ο Παναιτωλικός ήταν καλά επιθετικά, δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά δεν πέτυχε κάποιο γκολ και αυτό ήταν που έφερε το τελικό 0-0»

Για το αν πιστεύει ότι ο Παναιτωλικός θα κατακτήσει την πέμπτη θέση: «Και ποιος δεν το πιστεύει. Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλοί και σταθεροί σε απόδοση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα μπορέσουμε να πάρουμε την Πέμπτη θέση στο τέλος.»

Ελένη Καπογιάννη ( προπονήτρια Ελληνικού):

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού: «Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι, αλλά όχι τόσο πολύ. Δεν περίμενα τόση νευρικότητα, από την πλευρά της ομάδας μου, την οποία θεωρώ αδικαιολόγητη να υπάρχει σε τέτοιο βαθμό. Θα ήταν δύσκολο, επειδή ο τελικός του ΚΚυπέλλου είναι διαφορετικός από το πρωτάθλημα. Παρόλο όμως που ήμαστα νευρικές περισσότερο από το δέον, στο τέλος που χρειάστηκε και ψυχραιμία και περισσότερη διάθεση, τα είχαμε και τα δύο, για να εξασφαλίσουμε το Κύπελλο.»

Για το σημείο στο οποίο κρίθηκε ο τελικός: «Λίγο πριν το τέταρτο δεκάλεπτο βγάλαμε το αντίπαλου εκτός ρυθμού με τη ζώνη και αλλάζοντας την άμυνα μας, τρέξαμε στην επίθεση, βρήκαμε καλύτερα πατήματα και ευστοχήσαμε στις επιθέσεις μας.»

Για τον αν αυτός ο τίτλος αποτελεί προσωπική δικαίωση: «Για ποιον δεν θα ήταν δικαιώση; Είμαι πολύ χαρούμενη. Θα το χαρούμε σήμερα , αλλά από αύριο θα κοιτάξουμε να διορθωθούμε. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτές τις αθλήτριες και αυτή τη διοίκηση.»

Zήσης Σαρικόπουλος (ΑΕΚ)

Για το κλειδί μιας ακόμη άνετης νίκης για την ΑΕΚ: «Το κλειδί ήταν η ομαδικότητα στην επίθεση και η συσπείρωση που είχαμε ειδικά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού στην άμυνα. Ελέγξαμε τον ρυθμό, που ήταν αυτό που θέλαμε επειδή παίζαμε στην έδρα μας. Είχαμε την ενέργεια που έπρεπε και πιστεύω ότι μπορούσαμε να τρέξουμε ακόμη περισσότερο και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα. Οργανώσαμε και σχεδιάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι.»

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό στην Ρόδο: «Είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας, αλλά πάμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Βλέπουμε πως όποια ομάδα έχει πάει εκεί, είτε δεν έχει περάσει, είτε πέρασε πάρα πολύ δύσκολα όπως η Πάτρα. Πετυχαίνουμε την Ρόδο σε μια φάση ανοδική, γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Έχουν το υλικό για να κάνουν τη ζημιά. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη και έχουμε μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να κατέβουμε έτοιμοι.»

Για το ποιος είναι ο φετινός στόχος της ΑΕΚ: «Ο στόχος που νομίζω ότι έχουμε όλα τα παιδιά στο μυαλό μας είναι να τελειώσουμε τη σεζόν αήττητοι στα παιχνίδια που έχουν απομείνει. Από εκεί και έπειτα δεν έχουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι η τετράδα, τα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως έχουμε και το ανθρώπινο δυναμικό για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται.»

Για την επιστροφή του από τον τραυματισμό: «Νιώθω πάρα πολύ καλά. Είχα μια ατυχία με τον τραυματισμό μου. Είχα και μια λάθος εκτίμηση, είχα μια υποτροπή. Θα μπορούσα δηλαδή να έχω επιστρέψει πολύ συντομότερα. Αυτό όμως το έχω αφήσει πίσω. Είμαι 100% υγιής. Νομίζω ότι φαίνεται. Όποτε μπαίνω και καλούμαι να κάνω κάποια πράγματα, θέλω να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται, με οποιοδήποτε τρόπο σε κάθε παιχνίδι και είμαι παρών για να το κάνω.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ