ΓΑΛΛΙΑ

Μπορντό: Υποβιβασμός στην έκτη κατηγορία της Γαλλίας για τους Γιρονδίνους μετά από νέα τιμωρία

Ο κατήφορος της Μπορντό δεν έχει τέλος, με τον ιστορικό γαλλικό σύλλογο να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα και να υποβιβάζεται στην έκτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Μπορντό αποτελεί έναν από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους στην Γαλλία έχοντας αναδειχτεί έξι φορές πρωταθλήτρια στη χώρα της όμως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει έναν απίστευτο κατήφορο που δεν λέει να σταματήσει.

Από το 2022 και μετά απουσιάζει από την Ligue 1, με την περυσινή σεζόν να βρίσκει τους Γιρονδίνους να αγωνίζονται στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας και το φετινό καλοκαίρι να τους δίνει ένα ακόμη πιο ηχηρό και ατιμωτικό χαστούκι.

Αυτό προέρχεται από την Εθνική Διεύθυνση Ελέγχου Διαχείρισης (DNCG) η οποία αποφάσισε να την τιμωρήσει με αποκλεισμό από κάθε εθνική διοργάνωση λόγω της αδυναμίας της διοίκησης της Μπορντό να καλύψει τρύπα 9 εκατομμυρίων ευρώ για να ισορροπήσει το μπάτζετ της, με τους Γιρονδίνους να υποβιβάζονται έτσι στην Regional 1: την έκτη κατηγορία της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ