ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ευαγγελία Ψάρρα: Έφτασε τις έξι συμμετοχές και έγραψε ιστορία

Η Ευαγγελία Ψάρρα
Η Ευαγγελία Ψάρρα 2016 ALESSANDRA TARANTINO / AP PHOTO

Σε δύο κλειστές λίστες αθλητών ανήκει πλέον η Ευαγγελία Ψάρρα η οποία έφτασε τις έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπάρχουν αθλητές που τα κατορθώματά τους ξεπερνούν τη λογική. Μπορεί για κάποιους το να αγωνιστούν μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες να φαντάζει ως όνειρο, όμως για την Ευαγγελία Ψάρρα αυτό αποτελεί πια συνήθεια.

Η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια της τοξοβολίας στα 47 της χρόνια αγωνίστηκε τις πρώτες ώρες της Παρασκευής για έκτη φορά στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού και αυτό την βάζει σε δύο ξεχωριστές λίστες με ελάχιστα μέλη.

Πλέον, η Ευαγγελία Ψάρρα, είναι μαζί με την Άγη Κασούμη και τον Τάσο Μπουντούρη στην κορυφή της λίστας των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ευαγγελία Ψάρρα έχει αγωνιστεί σε όλους τους Αγώνες από το 2000 και μετά, ενώ η Άγη Κασούμη έχει συμμετάσχει στις διοργανώσεις του 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 και ο Τάσος Μπουντούρης από το 1976 μέχρι το 1996.

Κέρδισε μόνιμη θέση στην ιστορία του αθλήματος

Από εκεί και πέρα η Ευαγγελία Ψάρρα κέρδισε μία ξεχωριστή θέση και στην ιστορία της τοξοβολίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βλέπετε, έγινε μόλις η τέταρτη τοξοβόλος που καταφέρνει να αγωνιστεί για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι άλλες τρεις της λίστας είναι οι Ιλάριο Ντι Μπούο, Ναταλία Βαλέεβα και Άλισο Γουίλιαμσον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ