ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ζβέρεφ - Τσιτσιπάς 0-2: Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Στέφανος, αλλά πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) πάτησε δύο φορές γκάζι στα κατάλληλα σημεία, έκανε ένα ασύλληπτο ξεκίνημα στο δεύτερο σετ που στη συνέχεια το μετέτρεψε σε θρίλερ, ωστόσο απέκλεισε με 2-0 (5-7, 6-7 (3-7)) τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο5) από τη συνέχεια του Μόντε Κάρλο και πήρε αυτός την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το απέδειξε κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο5), τον οποίο κέρδισε με 2-0 σετ (5-7, 6-7 (3-7)).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετέτρεψε ένα θεωρητικά δικό του ματς σε θρίλερ, "πέταξε" το ασύλληπτο ξεκίνημά του στο δεύτερο σετ, όμως στο κομβικότερο σημείο δήλωσε παρών, έκοψε τα σημάδια χαλάρωσης που εμφάνισε και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος υπέταξε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον συμπατριώτη του Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το ματς

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, κέρδισε το σέρβις στο στρίψιμο του νομίσματος, το οποίο και υπερασπίστηκε κάνοντας το 1-0 στα games χάνοντας μόλις έναν πόντο.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απάντησε άμεσα, πριν ο Στέφανος κάνει το 2-1 με love game. Με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να σβήνει τέσσερα break points στο τέταρτο και το έκτο game με τις εκπληκτικές του άμυνες και τα έξυπνα περάσματά του, την ώρα που ο Γερμανός υπερασπίζονταν το σερβίς του, το ματς πήγε χέρι-χέρι.

Στο υπέρ του 5-4 ο Τσιτσιπάς έχασε δύο ευκαιρίες να κάνει το πολυπόθητο break και να πάρει το πρώτο σετ, με συνέπεια ο Ζβέρεφ να ισοφαρίζει σε 5-5 και ο αγώνας να οδηγείται σε έβδομο σετ.

Ο Έλληνας τενίστας επέλεξε το κατάλληλο σημείο για να σπάσει το σερβίς του αντίπαλού του και με τεχνικά χτυπήματα κατάφερε να πάρει το έβδομο σετ, να κάνει το 7-5 στα games και παράλληλα να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο δεύτερο σετ φάνηκε από την αρχή ότι έμεινε στον τρόπο που έχασε το πρώτο, με συνέπεια ο Στέφανος να το εκμεταλλευτεί και να κάνει πραγματικό πάρτι για πέντε game.

Εκεί ήταν που έκαναν την εμφάνισή τους τα σημάδια χαλάρωσης, ο Γερμανός απάντησε με δικό του σερί 5-0 στα game και το ματς παραμύθι μετατράπηκε σε περιπέτεια.

Ωστόσο, στο tie break ο Στέφανος βρήκε μαζί με τη χαμένη του αυτοπεποίθηση τις σωστές γωνίες του κορτ, τιμώρησε τις αδυναμίες του Ζβέρεφ και με 7-3 κατέκτησε το έβδομο σετ και παράλληλα πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP MONTE-CARLO MASTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ