BERLIN OPEN

Ζανζάν - Σάκκαρη 0-2: Σίφουνας η Μαρία, συνεχίζει στον δεύτερο γύρο του Berlin Open

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2022 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη είχε εύκολο έργο απέναντι στην Λεολιά Ζανζάν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Berlin Open, στον οποίο θα αντιμετωπίζει την Ντάρια Σαβίλ. Η Μαρία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο court και πήρε τη νίκη δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε τη Λεολιά Ζανζάν για τον πρώτο γύρο του Berlin Open με 2-0 σετ (6-3, 6-2). Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ντάρια Σαβίλ (Νο 104 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία νωρίτερα νίκησε την Ελβετή Τέικμαν με 2-1 σετ.

Η Μαρία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού και κατά κύριο λόγο οι πόντοι της Γαλλίδας τενίστριας προέρχονται από δικά της λάθη. Η Ζανζάν ανταποκρίθηκε ελάχιστα στο σερβίς της Ελληνίδας (Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης).

Το ματς

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break στο σερβίς της Ζανζάν, δείχνοντας από την αρχή ότι θα είναι η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού. Στο πρώτο της service game έκανε love game, όπως και στα επόμενα τρία games στα οποία σέρβιρε. Η Ζανζάν έδειχνε σφυγμό μόνο στα σερβίς της.

Στο πέμπτο game η Σάκκαρη έφτασε κοντά στο να κάνει και δεύτερο break, ωστόσο κάποια λάθη σε κάποια χτυπήματά της δεν την άφησαν να κάνει το break, με την Ζανζάν να μειώνει σε 3-2.

Οι δύο τενίστριες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το όγδοο game (5-3) στο οποίο η Σάκκαρη δεν έκανε love game λόγω ενός double fault. Στο ένατο game όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε νέο break και κατέκτησε το σετ.

Η Σάκκαρη συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο σετ. Κράτησε με άνεση τα σερβίς της, σε αντίθεση με τη Ζανζάν. Η Σάκκαρη έκανε εύκολα το 1-0 και στο δεύτερο game που σέρβιρε για πρώτη φορά στο νέο σετ η Σάκκαρη είχε τρία break points, τα οποία έσβησε η Ζανζάν και έκανε το 1-1.

Οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το έκτο game, στο οποίο η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το break με άνεση, επικρατώντας με 40-15.

Στα εναπομείναντα games η Σάκκαρη κατάφερε να κατακτήσει δύο games χωρίς να δυσκολευτεί, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 6-2. Στο τελευταίο service game η Ζανζάν πάλεψε μέχρι το φινάλε, έσβησε δύο match points της Σάκκαρη, αλλά δεν τα κατάφερε στο τρίτο.

TAGS BERLIN OPEN ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ