ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ύμνοι Τιπσάρεβιτς για Απόστολο Τσιτσιπά

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια των βραβείων ΠΣΑΤ
Ο Απόστολος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια των βραβείων ΠΣΑΤ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάνκο Τισπάρεβις πιστεύει ότι ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο, έχει κάνει φανταστική δουλειά και σε αυτόν οφείλεται η βελτίωση του Στέφανου τον τελευταίο χρόνο.

Την ίδια στιγμή που πολλοί Έλληνες, ειδικοί και μη, πιστεύουν ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να τον αναλάβει ένας άλλος προπονητής όπως για παράδειγμα ο Πάτρικ Μουράτογλου, ο Γιάνκο Τισπάρεβις πιστεύει ότι ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, έχει κάνει φανταστική δουλειά και σε αυτόν οφείλεται η βελτίωση του Στέφανου τον τελευταίο χρόνο.

Ο Σέρβος πρώην τενίστας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Top Spin της Cosmote TV και μίλησε για τους δύο κορυφαίους εκπροσώπους του Ελληνικού τένις στα επαγγελματικά tour, Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη.

Για τον Τσιτσιπά, είπε:"Έχει για προπονητή τον πατέρα του που τον καθοδηγεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι σαφές ότι ο Απόστολος είναι πολύ καλός μαθητής κάθε αγώνα διότι ο Στέφανος έχει εξελιχθεί σαν παίκτης. Είναι καλύτερος από το παρελθόν και τεράστιο ρόλο σε αυτό το οφείλει στον προπονητή του.

Σαφώς και διαθέτει το ταλέντο και την επιθυμία να γίνει ο καλύτερος. Ο Στέφανος θα έλεγε ότι είναι ικανοποιημένος με το Νο5 αλλά θέλει κάτι περισσότερο. Το να φτάσεις στο Νο5 είναι πολύ δύσκολο αλλά μπορείς να δεις τη φλόγα στα μάτια του. Έχει τη νοοτροπία ότι τίποτα δεν θα τον σταματήσει για να γίνει Νο1 και όταν βρεθεί στην κορυφή θα θέλει να μείνει εκεί. Όταν κατακτήσει ένα Grand Slam θα θέλει και πέντε και δέκα ακόμη. Και πιθανότατα θα στοχεύσει στο ρεκόρ του Ναδάλ ή του Τζόκοβιτς που είναι κάτι το απίθανο.

Ο τόπος καταγωγής δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Πολλοί καλοί παίκτες προήλθαν από χώρες χωρίς τενιστική παράδοση. Πιστεύω όμως ότι έχει τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή που είναι και πατέρας του και πιστεύω ότι μόνο ο ουρανός είναι το όριό του".

Για τη Μαρία Σάκκαρη, ο Σέρβος τόνισε: "Παρακολουθώ περισσότερο το ανδρικό τένις από το γυναικεία. Ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι η Μαρία θεωρείται ίσως η τενίστρια που δουλεύει πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη στο tour. Αυτό αποτελεί το θεμέλιο λίθο της προσπάθειας κάλυψης των αδυναμιών στο παιχνίδι της. Είναι ο βασικός λόγος που είναι πολύ ανταγωνιστική στη σκληρή επιφάνεια και μπορεί να παίξει καλά και στις υπόλοιπες επιφάνειες. Θέλω να βγάλω το πάθος από την εξίσωση διότι αυτό είναι έμφυτο. Αν είστε τόσο καλοί όσο αυτοί, πρέπει να έχετε πάθος.

Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίον παίζει η Μαρία. Έχει στα παιχνίδια της μια προσέγγιση σαν αυτή των ανδρών. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι δουλεύει πιο σκληρά από τις άλλες στο γυναικείο tour και αυτό της δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης του παιχνιδιού της στο 100%".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΠΣΑΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ