WIMBLEDON

Wimbledon: Αλκαράθ - Τζόκοβιτς, πού θα δείτε τον μεγάλο τελικό

Οι Τζόκοβιτς - Αλκαράθ πριν την έναρξη του ημιτελικού στο Roland Garros
Οι Τζόκοβιτς - Αλκαράθ πριν την έναρξη του ημιτελικού στο Roland Garros 2023 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάρλος Αλκαράθ θα κοντραριστούν την Κυριακή (16/7) στον τελικό του Wimbledon με στόχο τον τίτλο και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αναλυτικά η ώρα και το κανάλι του μεγάλου αγώνα.

Το μεσημέρι της Κυριακής (16/7) ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) και ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο1) θα μονομαχήσουν στον τελικό του Wimbledon με στόχο την κατάκτηση του τίτλου αλλά και την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη.

Η διαφορά τους αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη από 100 βαθμούς (8875 ο Ισπανός, 8795 ο Σέρβος) κάτι που σημαίνει ότι ο νικητής θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας (17/7) στο Νο1.

Η μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του τένις, με το τελετουργικό να αρχίζει στις 16.00. Ο αγώνας θα μεταδοθεί στο Novasports Prime, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε live την εξέλιξη από το Match Center του SPORT24.

Αυτή θα είναι η τρίτη μονομαχία τους και η πρώτη σε τελικό, αφού οι δύο προηγούμενοι ήταν σε προημιτελικό. Η πρώτη τους ήταν το 2022 στη Μαδρίτη με τον Αλκαράθ να επικρατεί 2-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή.

Η δεύτερη ήταν πριν από σχεδόν ένα μήνα στον ημιτελικό του Roland Garros. Τότε ο Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει 3-1 σετ με τον Αλκαράθ ωστόσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία δύο σετ.

Επιπρόσθετα για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει είτε τον Τζόκοβιτς είτε τον Ναδάλ σε τελικό.

Να σημειωθεί επίσης, πως αυτή τη στιγμή ο Τζόκοβιτς έφτασε τις 35 προκρίσεις σε τελικούς Grand Slam κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος αθλητής ή αθλήτρια.

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ