WIMBLEDON

Wimbledon: Ο Τζόκοβιτς ισοπέδωσε τον Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό

Serbia's Novak Djokovic celebrates winning a point against Russia's Andrey Rublev in a men's singles match on day nine of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 11, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Serbia's Novak Djokovic celebrates winning a point against Russia's Andrey Rublev in a men's singles match on day nine of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 11, 2023. (AP Photo/) 2023 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP PHOTO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-0 σετ του Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon για ένατη φορά στην τεράστια καριέρα του.

Η εξαιρετική πορεία του Γιανίκ Σίνερ στο Wimbledon σταμάτησε πάνω στον σεληνιασμένο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ.

Αυτή θα είναι η ένατη παρουσία του Νόλε στον τελικό του συγκεκριμένου Grand Slam οπού μετρά επτά τίτλους! Την Κυριακή ο Νόβακ Τζόκοβιτς και θα διεκδικήσει τον όγδοο τίτλο του φτάνοντας έτσι τον Ρότζερ Φέντερερ.

Από την άλλη ο 21χρονος Ιταλός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε τελικό Grand Slam στην καριέρα του, ενώ για πρώτη φορά έφτασε στα ημιτελικά.

Το ματς: Στο πρώτο game του αγώνα ο Σίνερ είχε δύο ευκαιρίες να σπάσει το σερβίς του Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος άντεξε και στη συνέχεια έκανε εκείνος το break.

Ο Ιταλός προσπάθησε να το πάρει πίσω, αλλά ο Τζόκοβιτς άντεξε και έφτασε απόλυτα ελεγχόμενα στο 1-0 με 6-3.

Στο δεύτερο σετ το break για τον Νόλε άργησε ένα game σε σχέση με το πρώτο σετ. Ο θρυλικός Σέρβος το κατάφερε στο τρίτο game και από εκεί μετά είχε τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας στο 2-0 σετ με 6-4.

Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο τρίτο σετ μόνο που αυτή τη φορά ο Σίνερ άντεξε. Ο Ιταλός είχε μάλιστα και διπλό set point αλλά ο Νόλε τα έσβησε και έστειλε το σετ στο tie break.

Εκεί ο Τζόκοβιτς είχε τη συνταγή να κλείσει το σετ και το ματς για να πάρει την πρόκριση στον τελικό όπου περιμένει τον νικητή ανάμεσα στον Αλκαράθ και τον Μεντβέντεφ.

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ