WIMBLEDON

Wimbledon: Ο Μάρεϊ υπερασπίστηκε το underarm σερβίς του

Ο Άντι Μάρεϊ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι
Ο Άντι Μάρεϊ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι © 2021 KRISTU WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Άντι Μάρεϊ πέτυχε την 60η νίκη του στο Wimbledon, επικρατώντας με 4-6, 6-3, 6-2, 6-4 του Τζέιμς Ντάκγουορθ στην πρεμιέρα της Grand Slam διοργάνωσης τη Δευτέρα (27/6).

Ο Άντι Μάρεϊ πέτυχε την 60η νίκη του στο Wimbledon, επικρατώντας με 4-6, 6-3, 6-2, 6-4 του Τζέιμς Ντάκγουορθ στην πρεμιέρα της Grand Slam διοργάνωσης τη Δευτέρα (27/6).

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και δύο φορές πρωταθλητής στο Major της πατρίδας του χρησιμοποίησε ένα underarm σερβίς στο 3ο σετ της αναμέτρησης με τον Αυστραλό και στη συνέχεια υπερασπίστηκε την απόφασή του, λέγοντας ότι είναι ένας νόμιμος τρόπος να κάνεις τον αντίπαλό σου να σκεφτεί δύο φορές, πριν αποφασίσει να στηθεί μακριά από τη βασική γραμμή για επιστροφή.

Ο Μάρει κέρδισε τον πόντο, αναγκάζοντας να φέρει κοντά στο φιλέ τον αντίπαλό του, ωστόσο δεν το επιχείρησε ξανά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

"Άλλαξε τη θέση του στην επιστροφή και γι'αυτό το έκανα. Είχε κάποια προβλήματα στην επιστροφή του 1ου σερβίς και γι'αυτό ίσως άρχισε να πηγαίνει δύο βήματα πιο πίσω. Όταν τον είδα να πηγαίνει πιο πίσω, εκτέλεσα ένα underarm σερβίς. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους παίκτες που το χρησιμοποιούν.

Εγώ δεν το είχα κάνει ποτέ. Σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι τενίστες στέκονται αρκετά πίσω από τη βασική γραμμή για να επιστρέψουν. Το underarm σερβίς είναι ένας τρόπος να πεις ότι: 'αν πηγαίνεις τόσο πίσω, τότε είναι πιθανόν να δεχθείς unerarm'" είπε ο 35χρονος Σκωτσέζος στους δημοσιογράφους.

Ο Μάρεϊ επεσήμανε ότι ποτέ δεν θεωρούσε το underarm ως δείγμα ασέβειας στον αντίπαλο.

"Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Είναι ένας νόμιμος τρόπος να σερβίρεις. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ένα underarm σε κάποιον που επιστρέφει κοντά στη βασική γραμμή γιατί θα ήταν ηλίθια ιδέα και θα το έφτανε γρήγορα. Αν όμως στέκονται 4-5 μέτρα πίσω από τη βασική γραμμή, γιατί να μην το κάνεις και να τους αναγκάσεις σε μια άβολη επιστροφή; Είναι μια έξυπνη τακτική".

Πλέον, ο Μάρεϊ θα χρειαστεί τις καλές επιστροφές του, αφού στο 2ο γύρο του Championships θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ ο οποίος έβγαλε 54 άσους στον πρώτο του αγώνα, απέναντι στον Ενζό Κουακό (Νο206), λυγίζοντας στα 5 σετ τον Κροάτη qualifier.

Πηγή: Tennis24

TAGS WIMBLEDON ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ