WIMBLEDON

Wimbledon: Ο Αλκαράθ ισοπέδωσε τον Ρούνε και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Spain's Carlos Alcaraz celebrates winning the second set against Denmark's Holger Rune in a men's singles match on day ten of the Wimbledon tennis championships in London, Wednesday, July 12, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Spain's Carlos Alcaraz celebrates winning the second set against Denmark's Holger Rune in a men's singles match on day ten of the Wimbledon tennis championships in London, Wednesday, July 12, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε 3-0 σετ του Χόλγκερ Ρούνε και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το εισιτήριό του για την ημιτελική φάση του Wimbledon.

Οι φίλοι του τένις περίμεναν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Χόλγκερ Ρούνε μόνο που ο Ισπανός είχε ξανά άγριες διαθέσεις.

Ο 20χρονος ήταν εξαιρετικός και με εξαίρεση το πρώτο σετ πήρε εύκολα την πρόκριση στον ημιτελικό επικρατώντας 3-0 σετ (7-6 (3), 6-4, 6-4).

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του Κάρλος Αλκαράθ που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά ενός Grand Slam και η πρώτη στο Wimbledon. Υπενθυμίζουμε ότι είχε κατακτήσει το US Open, ενώ είχε σταματήσει στα ημιτελικά του Roland Garros.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η εικόνα του αγώνα αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Ρούνε είχε μόλις ένα break point σε όλο το παιχνίδι έχοντας 35 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη.

Το πρώτο σετ ήταν και το μοναδικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους δύο τενίστες να φτάνουν μέχρι το tie break όπου ο Αλκαράθ το κατέκτησε με 7-6 (3).

Στα άλλα δύο σετ ο Ισπανός έκανε από ένα break και έτσι απόλυτα ελεγχόμενα έφτασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

TAGS WIMBLEDON ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ