ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Wimbledon: Η εντυπωσιακή είσοδος του Φέντερερ στην παρέλαση των πρωταθλητών

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα σε ειδική εκδήλωση για τους εορτασμούς των 100 ετών του Wimbledon | 3 Ιουλίου 2022
Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα σε ειδική εκδήλωση για τους εορτασμούς των 100 ετών του Wimbledon | 3 Ιουλίου 2022 © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Οι διοργανωτές του Wimbledon πραγματοποίησαν ξεχωριστή εκδήλωση στο κεντρικό κορτ για τη συμπλήρωση ενός αιώνα του τουρνουά, με τον Ρότζερ Φέντερερ να κλέβει την παράσταση ως ένας από τους πρωταθλητές που δήλωσαν "παρών".

Το Wimbledon συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια και οι διοργανωτές φρόντισαν να αναδείξουν το γεγονός αυτό μέσω μίας ειδικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο κεντρικό κορτ το απόγευμα της Κυριακής (3/7), με την παρέλαση πρωταθλητών να ξεχωρίζει.

Αθλητές και αθλήτριες που έγραψαν ιστορία στο φημισμένο λονδρέζικο τουρνουά και έχουν γιγαντώσει το μύθο του στο πέρασμα των χρόνων παρέστησαν στην εκδήλωση και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ωστόσο εκείνος που γνώρισε πρωτόφαντη αποθέση ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο λόγος προφανής, με το Wimbledon να θεωρείται το... τουρνουά του έχοντας πάρει το τρόπαιο οκτώ φορές, με τον Ελβετό τενίστα να κάνει την εμφάνισή του και να κάνει το κοινό να τον "λούσει" με αμέτρητα χειροκροτήματα, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από το 1999 που χάνει το τουρνουά, εξαιτίας ενός τραυματισμό που τον έχει κρατήσει εκτός δράσης από το περασμένο καλοκαίρι, με τον Φέντερερ να παίρνει το λόγο και να δηλώνει μεταξύ άλλων:

"Ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω ακόμα μία φορά. Ήμουν τυχερός, έπαιξα πάρα πολλά παιχνίδια στο κεντρικό κορτ. Είναι παράξενο να είμαι σε έναν διαφορετικό ρόλο.

Το να βλέπεις τόσους πολλούς πρωταθλητές σε αυτό το γήπεδο όπου έχω κερδίσει και έχω χάσει. Το 2001 με τον Σάμπρας και η πρώτη μου νίκη το 2003 σήμαιναν πάρα πολλά για μένα".

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ