WIMBLEDON

Wimbledon: Κρατά την πρόκριση ο Ναδάλ, ο Κρέσι πέταξε εκτός τον Αλιασίμ

Spain's Rafael Nadal celebrates after winning against Argentina's Francisco Cerundolo in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Spain's Rafael Nadal celebrates after winning against Argentina's Francisco Cerundolo in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, June 28, 2022. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ζορίστηκε, αλλά επικράτησε 3-1 σετ του Τσερούντολο, ενώ ο Κρέσι πέταξε εκτός Wimbledon τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να κάμψει την αντίσταση του Φρανσίσκο Τσερούντολο (Νο41), ώστε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό Wimbledon Championships.

Ο 36χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, απέφυγε στο… τσακ το 5ο set, παρά το γεγονός ότι μετά τις πρώτες δυο ώρες αγώνα, έδειχνε πως θα προκριθεί με άνετη, straight sets επικράτηση.

Πιο συγκεκριμένα, αν και προηγήθηκε με δυο sets και break (6-4, 6-3, 2-1), έπαθε πρωτόγνωρο blackout, με τον Αργεντινό αντίπαλό του να το εκμεταλλεύεται, να μειώνει σε 2-1 και να παίρνει προβάδισμα με break στο 4ο set (2-4).

Παρ’ όλα αυτά, ο Ναδάλ βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τα τέσσερα επόμενα games του ματς και πέρασε στον 2ο γύρο του Βρετανικού Major, μετά από 3 ώρες και 35 λεπτά μάχης και τελικό σκορ 6-4, 6-3, 3-6, 6-4.

Στην επόμενη φάση του θεσμού, θα συναντήσει τον Λιθουανό, Ρικάρντας Μπεράνκις (No106), ο οποίος πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση και συνέτριψε τον Σαμ Κουέρι στο ντεμπούτο του στο τουρνουά.

Ο Κρέσι πέταξε εκτός τον Αλιασίμ

Ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, αν και προηγήθηκε με set στην πρεμιέρα του στο φετινό Wimbledon, έχασε τα επόμενα τρία και αποκλείστηκε από τον 1ο μόλις γύρο της διοργάνωσης!

Ο 21χρονος Καναδός, που πέρυσι έφτασε μέχρι τους “8” καλύτερους του Λονδρέζικου Slam, σέρβιρε 30 άσους, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του φορμαρισμένου Μάξιμ Κρέσι (Νο45), γνωρίζοντας οδυνηρό αποκλεισμό στην πρεμιέρα του.

Μετά από 4 ώρες και 14 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο υψηλόσωμος Αμερικανός έκαμψε την αντίσταση του Νο6 του ταμπλό, με 6-7(5), 6-4, 7-6(9), 7-6(5) και “έκλεισε” το ραντεβού του στον 2ο γύρο, με τον συμπατριώτη του, Τζακ Σοκ.

Με αυτή την ήττα, ο Φίλιξ έγινε μόλις ο 2ος, μετά τον Χούμπερτ Χούρκατς, από τους οκτώ κορυφαίους seeded, που μένει εκτός Wimbledon από τον 1ο γύρο φέτος.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ