WIMBLEDON

Wimbledon: Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της Disneyland του τένις

General view of Court 2 as Christopher Eubanks of the US serves to Stefanos Tsitsipas of Greece in a men's singles match on day eight of the Wimbledon tennis championships in London, Monday, July 10, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)
General view of Court 2 as Christopher Eubanks of the US serves to Stefanos Tsitsipas of Greece in a men's singles match on day eight of the Wimbledon tennis championships in London, Monday, July 10, 2023. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η αρμόδια επιτροπή του Μέρτον ενέκρινε το σχέδιο επέκταση των εγκαταστάσεων του Wimbledon που πλέον θα παρομοιάζεται με την Disneyland.

Το πρώτο και σημαντικότερο πράσινο φως για τα σχέδια επέκτασης που κατέθεσαν το 2021 πήραν οι διοργανωτές του Wimbledon.

Συγκεκριμένα, έχουν καταθέσει πρόταση για τα γήπεδα γκολφ που βρίσκονται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του τένις και το βράδυ της Παρασκευής πήραν την έγκριση να προχωρήσουν από το συμβούλιο του Μέρτον.

Τι προβλέπει αυτό το σχέδιο; Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 38 νέα γήπεδα τένις εκ των οποίων το ένα προορίζεται να προστεθεί στα δύο κεντρικά κορτς και να φιλοξενεί αγώνες του κυρίως ταμπλό.

Το νέο αυτό γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8.000 θεατές και θα έχει συρόμενη οροφή κάτι που θα δώσει μία επιπλέον λύση για τις βροχερές ημέρες.

Επιπρόσθετα θα κατασκευαστούν επιπλέον εγκαταστάσεις για τους αθλητές και τους θεατές, ενώ θα εκμεταλλευτεί και η λίμνη που υπάρχει στο πάρκο.

Οι διοργανωτές του Wimbledon αγόρασαν τη συγκεκριμένη έκταση το 2018 έναντι 65 εκατομμυρίων λιρών και έχουν καταθέσει τα συγκεκριμένα σχέδια από το 2021.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους πολίτες

Την ίδια ώρα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ζητούν να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Περισσότεροι από 13.000 κάτοικοι του Λονδίνου έχουν υπογράψει το σχετικό έγγραφο που ζητά να μη γίνει η συγκεκριμένη εγκατάσταση υποστηρίζοντας ότι θα καταστραφεί το πάρκο που υπάρχει στο σημείο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 θα μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία και αυτό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδρασή τους.

Πάντως πλέον η καυτή πατάτα μεταφέρεται στα χέρια του Δημάρχου του Λονδίνου. Εκείνος είναι που θα δώσει το τελικό πράσινο φως αφού πάρει στα χέρια της την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ