WIMBLEDON

Wimbledon: "Έκλεισε" το Final-4 η Μπάρτι

Η Άσλεϊ Μπάρτι πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Wimbledon 2021
Η Άσλεϊ Μπάρτι πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Wimbledon 2021 @ 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Άσλεϊ Μπάρτι "σφράγισε" το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά του Wimbledon Championships, με straight sets νίκη σε βάρος της συμπατριώτισσάς της, Άιλα Τομλιάνοβιτς.

Η κορυφαία τενίστρια του πλανήτη, με αυτή την επικράτηση εξασφάλισε την παραμονή της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και την επόμενη εβδομάδα, ενώ πλέον απέχει δυο νίκες από την κατάκτηση του 2ου Grand Slam τίτλου της καριέρας της.

Μόλις τέσσερα games απώλεσε από την Τομλιάνοβιτς την Τρίτη, για να "κλείσει" την ημιτελική ματσάρα με την Αντζελίκ Κέρμπερ.

Μετά από 68 λεπτά αγώνα, η Μπάρτι επικράτησε εμφατικά της Νο75 τενίστριας του κόσμου με 6-1, 6-3 και την Πέμπτη θα αγωνιστεί στον παρθενικό ημιτελικό της καριέρας της στο Λονδρέζικο Major.

Αυτός, θα είναι ο 3ος ημιτελικός της σε Grand Slam, μετά από αυτούς που έπαιξε σε Παρίσι (2019) και Μελβούρνη (2020).

Η Μπάρτι έχει χάσει μόλις ένα set στους πέντε αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Λονδίνο, από την Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο, στο ντεμπούτο της στο τουρνουά. Μετράει 8/8 τελευταία και μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στις "4" καλύτερες του θεσμού.

Με 29/46 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, πέντε άσους και 23 winners ολοκλήρωσε τον προημιτελικό της κόντρα στην Τομλιάνοβιτς, κάνοντας μάλιστα και έξι breaks στο σερβίς της αντιπάλου της (6/11).

Φουλάρει για τίτλο η Σαμπαλένκα

Νωρίτερα, η στη 15η της συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, η Αρίνα Σαμπαλένκα προκρίθηκε για παρθενική της φορά στα ημιτελικά, κερδίζοντας την πολύ φορμαρισμένη Ονς Ζαμπέρ.

Ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση από τη Λευκορωσίδα, Νο2 του ταμπλό, που χρειάστηκε μόλις 75 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Τυνήσιας αντιπάλου της και να προκριθεί στα ημιτελικά του Wimbledon Championships.

Με σκορ 6-4, 6-3, η Σαμπαλένκα έθεσε νοκ-άουτ την έκπληξη της διοργάνωσης και "έκλεισε" το ντέρμπι της Πέμπτης με την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Με 44/67 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τον αγώνα η Σαμπαλένκα, που πέτυχε την 5η σερί της νίκη στο Λονδίνο και κρατάει ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του πρώτου της Slam αυτή την εβδομάδα στην Αγγλία.

Μάλιστα, χρειάζεται ακόμη μια νίκη για να εξασφαλίσει την άνοδό της στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν καταφέρει και κατακτήσει τον τίτλο στο All England Club και ταυτόχρονα η Άσλεϊ Μπάρτι αποκλειστεί στα προημιτελικά, τότε από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στο Νο1 του κόσμου!

Η Σαμπαλένκα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι επιστροφών κόντρα στη Ζαμπέρ, έβγαλε 26 winners και πέτυχε τρία breaks (3/10) για να φτάσει στην σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της.

Στον ημιτελικό της κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, θα έχει στο πλευρό της και την προϊστορία, μιας και οι δυο τενίστριες έχουν τεθεί δυο φορές αντιμέτωπες στο παρελθόν, με την 23χρονη να έχει φύγει νικήτρια αμφότερες.

Οι ημιτελικοί του Wimbledon στις γυναίκες

Μπάρτι - Κέρμπερ
Σαμπαλένκα - Πλίσκοβα

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ