WIMBLEDON

Wimbledon: Δυο νίκες από το 20ο Grand Slam ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Wimbledon 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον ημιτελικό του Wimbledon 2021 @ 2016 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συνάντησε σοβαρά προβλήματα ούτε κόντρα στον Μάρτον Φούτσοβιτς, κέρδισε τον Ούγγρο με straight sets και προκρίθηκε εντυπωσιακά στα ημιτελικά του Wimbledon Championships.

Ο Νο1 τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην πιο αποτελεσματική του ημέρα από τη θέση του receiver (4/14 break points), έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Φούτσοβιτς, χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα.

Μετά από δυο ώρες και 18 λεπτά αγώνα, ο Σέρβος τενίστας επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-4 του Νο48 της παγκόσμιας κατάταξης και την Παρασκευή θα αγωνιστεί στον 10ο ημιτελικό της καριέρας του στο Λονδρέζικο Major.

Εκεί, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ντέρμπι ανάμεσα στον Ντένις Σαποβάλοφ και τον Κάρεν Χατσάνοφ.

Με τη νίκη του κόντρα στον Φούτσοβιτς, ο Νόλε έφτασε τις 16 συνεχόμενες στο Tour και εξασφάλισε την παρουσία του στον 41ο Major ημιτελικό της σπουδαίας καριέρας του, ενώ πλέον απέχει μόλις δυο νίκες από την 20η του κατάκτηση.

Για να ξεπεράσει το εμπόδιο του φορμαρισμένου Ούγγρου, χρειάστηκε να κερδίσει 64/93 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ πέτυχε 23 winners και έκανε 30 αβίαστα λάθη.

Ο Φούτσοβιτς ήταν ανταγωνιστικός, πίεσε ορισμένα service games του 34χρονου Σέρβου (1/6 break points), όμως δεν κατάφερε να δώσει παράταση στο ματς, μη καταφέρνοντας να κερδίσει set από τον αντίπαλό του.

Στην παρθενική του παρουσία σε προημιτελικό Slam, ο 29χρονος άφησε εξαιρετικό αποτύπωμα πάντως, παλεύοντας μέχρι και τον τελευταίο πόντο, απέναντι σε έναν πολύ πιο ποιοτικό τενίστα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, θα βρεθεί ξανά στο Top40 (Νο39), εξαργυρώνοντας την πορεία του στο Λονδίνο.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ