WIMBLEDON

Ο Φέντερερ βρήκε ρυθμό και "πέταξε" στον 3ο γύρο του Wimbledon

Ο Ρότζερ Φέντερερ από την αναμέτρηση με τον Ρισάρ Γκασκέ στο Wimbledon 2021 | 1 Ιουλίου 2021
Ο Ρότζερ Φέντερερ από την αναμέτρηση με τον Ρισάρ Γκασκέ στο Wimbledon 2021 | 1 Ιουλίου 2021 © 2021 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES

Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεπέρασε με straight sets το εμπόδιο του Ρισάρ Γκασκέ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon για 7η συνεχόμενη φορά και 18η συνολικά στην καριέρα του.

Ούτε δυο ώρες αγώνα χρειάστηκε ο 39χρονος Ελβετός για να κάμψει την αντίσταση του έμπειρου Γάλλου, κερδίζοντας τον με 7-6(1), 6-1, 6-4. Αυτή, ήταν η 19η νίκη του Ρότζερ σε 21 αγώνες με τον Γκασκέ.

Στον 3ο γύρο, ο Νο6 του ταμπλό, θα βρει απέναντί του τον πολύ φορμαρισμένο Βρετανό, Κάμερον Νόρι, που θα έχει με το μέρος του μεγάλη μερίδα φιλάθλων, όταν τεθούν αντιμέτωποι στο court. Ο Νόρι απέκλεισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα τον Άλεξ Μπολτ με 6-3, 6-1, 6-2 και ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση σε Major διοργάνωση.

Για να φτάσει στη νίκη επί του Γκασκέ, ο Φέντερερ χρειάστηκε να έχει σε εξαιρετική ημέρα το σερβίς του, το οποίο και κράτησε ανέπαφο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Γάλλο να μετράει 0/5 break points. Ο "Βασιλιάς" κέρδισε 70/94 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ έβγαλε εννέα άσους από το μανίκι του και πέτυχε 49 winners, έναντι μόλις 20 του Γκασκέ.

Με 3/6 ευκαιρίες για break ολοκλήρωσε τον αγώνα ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, που έκανε σαφώς καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με αυτήν της πρεμιέρας του κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ