WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Στον τελικό των γυναικών η ανίκητη Μπάρτι

Η Άσλεϊ Μπάρτι στο παιχνίδι της για το Wimbledon 2021 με την Αντζελίκ Κέρμπερ | 8 Ιουλίου 2021
Η Άσλεϊ Μπάρτι στο παιχνίδι της για το Wimbledon 2021 με την Αντζελίκ Κέρμπερ | 8 Ιουλίου 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Άσλεϊ Μπάρτι νίκησε την Αντζελίκ Κέρμπερ με 2-0 σετ (6-3, 7-6(3)) και πέρασε για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon.

Η Άσλεϊ Μπάρτι έδωσε ακόμη μια σπουδαία τενιστική παράσταση στο Λονδίνο, κέρδισε με straight sets την Αντζελίκ Κέρμπερ και προκρίθηκε στον παρθενικό τελικό της καριέρας της στο Wimbledon 2021.

Η τρομερή Αυστραλή, θα διεκδικήσει το ερχόμενο Σάββατο, τον 2ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, μετά από αυτόν που κατέκτησε στο Roland Garros το 2019, αντιμετωπίζοντας μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Καρολίνα Πλίσκοβα.

Μέσα σε μιάμιση ώρα αγώνα, η Νο1 τενίστρια του πλανήτη, υπερκέρασε το εμπόδιο της πρωταθλήτριας του Wimbledon 2018, επικρατώντας με 6-3, 7-6(3) και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τις εμφανίσεις της.

Αν και η Κέρμπερ προηγήθηκε με 2-5 στο 2ο κομμάτι της αναμέτρησης, η Μπάρτι δεν είχε χρόνο για χάσιμο, πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή, μην επιτρέποντας τη Γερμανίδα να στείλει το ματς σε decider και έφυγε θριαμβεύτρια από το court, δίχως να χάσει set.

Τρομερό παιχνίδι από την 25χρονη, που έβγαλε 38(!) winners και υπέπεσε σε 16 μόλις αβίαστα λάθη, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική ημέρα στην οποία βρέθηκε το σερβίς της.

Με 51/74 πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τον ημιτελικό η Νο1 τενίστρια του κόσμου, που μέτρησε 2/5 ευκαιρίες για break και ανάγκασε την Κέρμπερ στην 1η της ήττα στο γρασίδι, μετά από δέκα συνεχόμενες επιτυχίες.

Το 1971, ήταν η τελευταία φορά που κατέκτησε το Wimbledon τενίστρια με καταγωγή από την Αυστραλία. Ήταν η θρυλική Ίβον Γκούλαγκονγκ Κόουλι που το είχε καταφέρει.

Το Σάββατο, 50 χρόνια αργότερα, η Μπάρτι θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γράψει ιστορία και να γίνει η 1η Αυστραλή που κατακτά το Wimbledon, τα τελευταία 50 χρόνια.

Όσον αφορά την Κέρμπερ, παρά τα 33 της χρόνια, έδειξε σε όλους πως ακόμη... το' χει. Ιδιαιτέρως με τις εμφανίσεις της στο γρασίδι.

Κατέκτησε τον τίτλο του Bad Homburg Open πριν την έναρξη του Wimbledon και με την ημιτελική πορεία της στο Λονδίνο, από την ερχόμενη εβδομάδα θα πανηγυρίσει άνοδο στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ