WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Στον τελικό ο Μπερετίνι

Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon 2021
Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Wimbledon 2021 © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Ματέο Μπερετίνι πέτυχε την 11η συνεχόμενη νίκη του στο γρασίδι, κερδίζοντας στα τέσσερα sets τον Χούμπερτ Χούρκατς και προκρίθηκε στον παρθενικό Grand Slam τελικό της καριέρας του.

Ακόμη μια υπέροχη εμφάνιση από τον φορμαρισμένο Ιταλό, Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του, παίρνοντας εντυπωσιακά το πρώτο εισιτήριο του τελικού στο φετινό Wimbledon Championships.

Μέσα σε δυο ώρες και 39 λεπτά, ο Νο7 του ταμπλό επικράτησε του 24χρονου Πολωνού, Χούμπερτ Χούρκατς με 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4 και περιμένει να μάθει τον τελευταίο αντίπαλό του στο τουρνουά, από τον έτερο ημιτελικό, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Τρομερό παιχνίδι από τον Ιταλό, ο οποίος... έσπασε τις μπάλες με τις ρουκέτες που εξαπέλυσε. Έβγαλε 60(!) winners, σερβίροντας 22 άσους και υπέπεσε μόλις σε 18 αβίαστα λάθη, κάνοντας ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια στην καριέρα του.

Δείχνει πιο ώριμος από ποτέ στο court και επιβραβεύεται για τη συνεχόμενη βελτίωσή του. Αυτή την περίοδο, διάγει σίγουρα την καλύτερη φάση της τενιστικής του ζωής και ο Χούρκατς το κατάλαβε από πρώτο χέρι την Παρασκευή.

Ούτε σε break άφησε τον Πολωνό να φτάσει ο Μπερετίνι, σβήνοντας και τις δυο ευκαιρίες που είχε στα χέρια του ο Νο18 τενίστας του κόσμου. Με 80/104 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον ημιτελικό ο Ιταλός.

Μάλιστα, μέτρησε 6/10 break points για να πανηγυρίσει μια τεράστια νίκη στο τέλος της ημέρας, που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την Κυριακή, τον 1ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Με αυτή τη νίκη, ο Μπερετίνι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Ιταλός στην που θα αγωνιστεί στον τελικό του Wimbledon.

Ανεξαιρέτως του αποτελέσματος της Κυριακής, ο Ματέο έχει εξασφαλίσει ήδη με την πορεία του στο Λονδίνο, άνοδο στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη εβδομάδα. Αν κατακτήσει τον τίτλο μάλιστα, θα φτάσει μέχρι το Νο7.

Ο Χούμπερτ Χούρκατς, που διένυσε δυο εξαιρετικές εβδομάδες στο τουρνουά, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ρότζερ Φέντερερ, την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά τόσο κοντά στην είσοδό του στο Top10 (No11).

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ