WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Αποκλείστηκε στα προημιτελικά ο θρυλικός Φέντερερ από τον απίθανο Χούρκατς

Ο Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon στον προημιτελικό κόντρα στον Χούμπερτ Χούρκατς
Ο Ρότζερ Φέντερερ στο Wimbledon © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Χούμπερτ Χούρκατς πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση κόντρα στον θρύλο του Wimbledon, Ρότζερ Φέντερερ και χωρίς να χάσει set “σκούπισε” τον Ελβετό, παίρνοντας ιστορική πρόκριση για τον πρώτο Grand Slam ημιτελικό της καριέρας του.

Ο Χούμπερτ Χούρκατς, Νο14 του ταμπλό, ήταν άψογος και μετά την παλικαρίσια ανατροπή σε βάρος του Ντανίιλ Μεντβέντεφ στον 4ο γύρο, "εκτέλεσε" και τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το παιχνίδι του στο γρασίδι.

Μετά από μόλις μια ώρα και 50 λεπτά αγώνα, ο Πολωνός απέκλεισε τον ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις "ρουκέτες", Φέντερερ, με 6-3, 7-6(4), 6-0 και περιμένει να αντιμετωπίσει έναν εκ των Ματέο Μπερετίνι και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ στα ημιτελικά του Wimbledon Championships.

Σε μια απίθανη παρουσία στο κεντρικό court το Νο14 του ταμπλό πέταξε εκτός έναν ζωντανό θρύλο του αθλήματος, κερδίζοντας μάλιστα το τρίτο σετ με 6-0, πρωτόγνωρο αν μη τι άλλο σκορ για τον Φέντερερ στο σπουδαίο τουρνουά του All England Club.

Ο Φέντερερ επέστρεψε μετά από μια διετία στο υψηλότερο επίπεδο και ύστερα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο ώστε να διεκδικήσει το αγαπημένο του Grand Slam, εκεί που αγωνίστηκε για πρώτη φορά πριν 22 χρόνια και το κατέκτησε 8 φορές, ωστόσο η πορεία του φέτος διεκόπη στην προημιτελική φάση.

Σε μια κίνηση σεβασμού προς τον ζωντανό θρύλο του αθλήματος ο Χούρκατς μετά τη λήξη της αναμέτρησης περίμενε υπομονετικά και ακολούθησε το standing ovation προς τιμήν του Φέντερερ μέχρι ο Ελβετός να πάει στα αποδυτήρια και στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις.

TAGS WIMBLEDON ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ