WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Απέκλεισε τον Μάρεϊ ο "καυτός" Σαποβάλοφ

Wimbledon 2021: Απέκλεισε τον Μάρεϊ ο "καυτός" Σαποβάλοφ
Ο Ντένις Σαποβάλοφ © 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ AP PHOTO

Ο Ντένις Σαποβάλοφ έκανε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Μάρεϊ και απέκλεισε τον Βρετανό από τη συνέχεια του τουρνουά στο Λονδίνο.

Εκμεταλλευόμενος και την κόπωση του Άντι Μάρεϊ, που ήταν εμφανέστατη στο court, ο Ντένις Σαποβάλοφ πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση και άφησε εκτός συνέχειας Wimbledon τον πρώην Νο1 τενίστα του κόσμου.

Ο 22χρονος Καναδός, πέρασε στον 4ο γύρο της διοργάνωσης για παρθενική φορά στην καριέρα του και θα αντιμετωπίσει τον ημιφιναλίστ του 2019, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα τον Ντόμινικ Κέπφερ.

Ο Σαποβάλοφ επικράτησε του συγκινητικού Μάρεϊ με 6-4, 6-2, 6-2 και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική περίοδο, έχοντας ως σήμα κατατεθέν, το "καυτό" forehand του, που ήταν τρομακτικό.

Ήταν πολύ καλύτερος του Βρετανού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπαιζε σταθερά, επίπεδα πάνω από τον Μάρεϊ και στο τέλος πήρε τη δίκαιη πρόκριση, που του έδωσε ένα από τα 16 εισιτήρια για την παραμονή του στο All England Club και την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τον τελευταίο πόντο, ο 34χρονος Άντι, δεν σταμάτησε να μάχεται, όμως δεν έμελλε να είναι η μέρα του, μιας και η απόδοση που έπιασε δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά πάνω από όλα, ο Σαποβάλοφ ήταν πολύ ανώτερος.

Παρ' όλα αυτά, ο Μάρεϊ αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του κεντρικού court και βουρκωμένος, αποχώρησε ηττημένος, ίσως, για τελευταία φορά στην καριέρα του.

Ο Σαποβάλοφ, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έπλεξε το εγκώμιο του Βρετανού πρωταθλητή, ενώ δέχθηκε και αυτός ένα πολύ σπουδαίο χειροκρότημα για την εν γένει συμπεριφορά του.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ