WIMBLEDON

Wimbledon 2021: Άντεξε στην πίεση και μπήκε τελικό ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του αέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του αέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ © 2021 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα στον Ντένις Σαποβάλοφ, για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται τις κρίσιμες στιγμές ενός μεγάλου αγώνα και μετά από μια υπέροχη μάχη στο Centre Court του All England Club, πέρασε στον 7ο τελικό της καριέρας του στο Wimbledon.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε τρία πολύ κλειστά sets, τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, έφυγε "αλώβητος" από τον ημιτελικό και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Wimbledon 2021, με φόντο το 20ο Grand Slam του.

Χρειάστηκε δυο ώρες και 45 λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ντένις Σαποβάλοφ και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, δείχνοντας πόσο πολύ θέλει να φτάσει στο τέλος του δρόμου αυτή την εβδομάδα.

Αν και βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο, επέστρεψε από πολλές δύσκολες θέσεις και επικράτησε του Νο10 του ταμπλό με 7-6(3), 7-5, 7-5 για να πάρει την πρόκριση στον 30ο Major τελικό της καριέρας του.

Ένα break σε κάθε set και ένα ψύχραιμο tie-break στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, ήταν αρκετά για τον 34χρονο Σέρβο, ο οποίος έσωσε δέκα(!) break points του Σαποβάλοφ (1/11) και γλίτωσε πολλές φορές από του... Ντένις τα δόντια.

Μόλις 15 αβίαστα λάθη έκανε ο Τζόκοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές ανισορροπίας του αντιπάλου του και πάτησε στις πληγές του, μην αφήνοντάς τον να μπει για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης.

Μπορεί ο Καναδός να έκανε τίμιο ματς, παίζοντας μερικούς υπέροχους πόντους και κολλώντας τον Νόλε στα σκοινιά, ουκ ολίγες φορές, όμως δεν είχε το κάτι παραπάνω στα κρίσιμα σημεία.

Μεγάλη υπόθεση για την έκβαση του ημιτελικού, ήταν η απώλεια του 1ου set για τον Ντένις. Αν και προηγήθηκε με 3-5, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του όταν σέρβιρε για το 0-1 και δεχόμενος break μετά από δικά του λάθη, έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα νίκης.

Ο Νόλε αν και είχε κερδίσει μόλις δυο πόντους στο σερβίς του Σαποβάλοφ μέχρι το 4-5, έβγαλε από το μανίκι του μερικές κορυφαίες επιστροφές, επιστράτευσε τη δύναμη του μυαλού του και... έπαιξε με την εύθραυστη ψυχολογία του Καναδού, ο οποίος δεν άντεξε και πέταξε στα σκουπίδια το break που είχε κάνει νωρίτερα (1-2).

Στο tie-break που ακολούθησε ο Σέρβος έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο και το υπόλοιπο ματς κύλησε με τον Σαποβάλοφ να προσπαθεί, δημιουργώντας απειλητικές καταστάσεις, αλλά η ιστορία του 1ου set επαναλαμβανόταν συνεχώς.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ