WIMBLEDON

Wimbedon: Μπήκε στην τετράδα ο ψυχωμένος Μπερετίνι

Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει
Ο Ματέο Μπερετίνι πανηγυρίζει 2021 ALBERTO PEZZALI/ ASSOCIATED PRESS

Στο πρώτο ημιτελικό της καριέρας του στο Wimbledon προκρίθηκε ο Ματέο Μπερετίνι που θα βρει στον δρόμο του τον Χούμπερτ Χούρκατς.

Ο Ματέο Μπερετίνι μοιάζει να είναι ο μοναδικός τενίστας αυτή τη στιγμή, που μπορεί να ανακόψει τον Νόβακ Τζόκοβιτς από την κατάκτηση του 20ου Grand Slam της καριέρας του, αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο.

Ο φορμαρισμένος Ιταλός απέκλεισε και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ το βράδυ της Τετάρτης, παίρνοντας το εισιτήριο για τον πρώτο ever ημιτελικό της καριέρας του στο Wimbledon.

Μετά από τρεις ώρες και εννιά λεπτά μάχης, ο Νο9 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, επικράτησε του 20χρονου Καναδού με 6-3, 5-7, 7-5, 6-3 και "σφράγισε" το ντέρμπι γιγάντων με τον Χούμπερτ Χούρκατς στην τετράδα

Μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, όμως βρήκε τον τρόπο να λύσει το γρίφο που του έβαλε ο Καναδός φίλος του και βγάζοντας 33 winners, εκ των οποίων οι 12 ήταν άσοι, έφυγε νικητής από το court.

Ο Μπερετίνι ήταν απλά ψυχραιμότερος στις σημαντικότερες και πιο δύσκολες στιγμές του αγώνα.

Δεν έπαιξε καλύτερα από τον Αλιασίμ στη γενική εικόνα του ματς, όμως ήταν αυτός που το ήθελε παραπάνω, το πίστεψε και δεν σταμάτησε να το κυνηγάει μέχρι τέλους, παίρνοντας εν τέλει την πρόκριση για τον 2ο ημιτελικό της καριέρας του σε Major.

Με 91/136 πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε τον προημιτελικό ο Νο7 του ταμπλό, ο οποίος δυσκολεύτηκε να κρατήσει πολλά από τα service games του κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο Αλιασίμ έπαιξε 26 πόντους λιγότερους στο σερβίς του (70/110).

Με 6/14 break points ολοκλήρωσε το ματς ο 25χρονος Ιταλός, που είχε όμως 2/2 στο 3ο και το 4ο set (4/12 στο 1ο και το 2ο), για να πάρει τη νίκη κάνοντας από ένα break σε καθένα από αυτά, κι ενώ ο Αλιασίμ έδειχνε να πατάει εξαιρετικά στο court.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS WIMBLEDON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ