ΤΕΝΙΣ

Western & Southern Open: Αποσύρθηκε η Οσάκα, πρωταθλήτρια η Αζαρένκα

Victoria Azarenka, of Belarus, reacts after winning a match against Donna Vekic, of Croatia, at the Western & Southern Open tennis tournament, Saturday, Aug. 22, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Azarenka/AP IMAGES AP IMAGES

Η Βικτόρια Αζαρένκα είναι η φετινή πρωταθλήτρια του Western & Southern Open, μετά την απόσυρση της Ναόμι Οσάκα λίγα λεπτά πριν τον τελικό του Σαββάτου.

Η Ναόμι Οσάκα έδωσε τον τίτλο με Walkover στην πολύπειρη Λευκορωσίδα, Βικτόρια Αζαρένκα, εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο αριστερό της γόνατο.

Περίπου 70 λεπτά πριν οι δυο τενίστριες εισέλθουν στο court για να διεκδικήσουν τον τίτλο στο τουρνουά του Σινσινάτι, η Ναόμι Οσάκα απέσυρε τη συμμετοχή της, με την Αζαρένκα να κατακτά αυτομάτως τον 21ο τίτλο της καριέρας της.

Αυτό, είναι το πρώτο τρόπαιο που πιάνει στα χέρια της μετά το 2016. Από το τουρνουά του Μπρισμπέιν στις αρχές εκείνου του έτους, είχε να στεφθεί πρωταθλήτρια σε διοργάνωση της WTA, η πρώην Νο1 τενίστρια του κόσμου.

Με την εξαιρετική πορεία που έκανε αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, η Αζαρένκα θα δει τον εαυτό της την Δευτέρα, να αναρριχάται στην παγκόσμια κατάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, 24 θέσεις θα κερδίσει και από το Νο59 θα βρεθεί στο Νο34 του κόσμου, δείχνοντας πως είναι υπολογίσιμη δύναμη ενόψει του US Open, που βρίσκεται προ των πυλών.

Από την άλλη, η Οσάκα μετά από μια άκρως επεισοδιακή εβδομάδα, ολοκλήρωσε το W&S Open ως φιναλίστ και την Δευτέρα θα ανέβει από το Νο10 στο Νο9 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ