“Βουνό” η κλήρωση για τον Ναδάλ

Όλοι οι καλοί παίκτες βρέθηκαν στο ταμπλό του Ράφα Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός εκτός από τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Στάνισλας Βαβρίνκα ενδέχεται να παίξει με τον Άντι Μάρεϊ στα προημιτελικά του τουρνουά.
Την ευκαιρία να εκδικηθεί και τους τρεις παίκτες που τον νίκησαν φέτος στο χώμα θα έχει ο Ράφα Ναδάλ στο μεγαλύτερο τουρνουά της επιφάνειας, το Ρολάν Γκαρός.
Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Νικολάς Αλμάγρο (Νο21) που τον νίκησε στη Βαρκελώνη στον 4ο γύρο, τον Νταβίδ Φερέρ (Νο5) από τον οποίο έχασε στο Μόντε Κάρλο στα προημιτελικά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) που τον νίκησε στον τελικό της Ρώμης στο παιχνίδι τίτλου στο κεντρικό κορτ.
Για να φτάσει βέβαια στον τελικό και να διεκδικήσει τον ένατο τίτλο του στο Παρίσι, θα πρέπει να νικήσει είτε τον Στάνισλας Βαβρίνκα είτε τον Άντι Μάρεϊ στα ημιτελικά. Στο ίδιο μέρος του ταμπλό με τον Ναδάλ βρίσκεται και ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντίμιτροφ που παίζει φέτος καλά στο χώμα.
Ο Τζόκοβιτς που ίσως φέτος να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του στο Παρίσι έχει τον Ρότζερ Φέντερερ στην ίδια πλευρά του ταμπλό.
Δυνατά ζευγάρια σχηματίστηκαν στα προημιτελικά του ταμπλό των ανδρών: Τζόκοβιτς-Μίλος Ράονιτς, Βαβρίνκα-Μάρεϊ, Φέντερερ-Τόμας Μπέρντιχ και Ναδάλ-Φερέρ.
Δείτε ολόκληρο το ταμπλό των ανδρών στο Ρολάν Γκαρός
Όσον αφορά τα παιχνίδια στον 1ο γύρο ο Ναδάλ κληρώθηκε με τον Αμερικανό Ρόμπι Τζινέπρι που επέστρεψε ξανά στα κορτ, ημιφιναλίστ στο Αμερικανικό Όπεν το 2005, ο Τζόκοβιτς με τον Ζοάο Σούσα, ο Ράονιτς με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο, ο Φέντερερ με τον Σλοβάκο Λούκας Λάτσκο, ο Βαβρίνκα με τον Ισπανό Γκιγιέρμο Γκαρθία-Λόπεθ και ο Μάρεϊ με τον Αντρέι Γκολούμπεβ από το Καζακστάν.