ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Βόμβα Φέντερερ: "Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω"

O Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros
O Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros © 2021 THIBAULT CAMUS/ASSOCIATED PRESS

Τις σκέψεις του για απόσυρση από τη συνέχεια του Roland Garros μοιράστηκε σε συνέντευξή του ο Ρότζερ Φέντερερ που μάλιστα σύγκρινε και τον εαυτό του με τους Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Υπονοούμενα ότι θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αποσύρει τη συμμετοχή του από τη συνέχεια του Γαλλικού Όπεν, άφησε ο Ρότζερ Φέντερερ μετά τον κουραστικό αγώνα με τον Ντόμινικ Κέπφερ το βράδυ του Σαββάτου στο Γαλλικό Όπεν.

Ο 39χρονος Ελβετός, μετά από σκληρή μάχη με τον αντίπαλό του, κατάφερε να επιβληθεί του Γερμανού με 7-6(5), 6-7(3), 7-6(4), 7-5 και προκρίθηκε στους "16" της κορυφαίας διοργάνωσης εκεί όπου τον περίμενε το Νο9 του ταμπλό, Ματέο Μπερετίνι.

Ήταν μόλις το 6ο παιχνίδι του Φέντερερ τους τελευταίους 17 μήνες κατά τους οποίους ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο γόνατο και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να είναι σε θέση να επιστρέψει στο ATP Tour.

Όταν λοιπόν, ρωτήθηκε για το πόσο διατεθειμένος είναι να πιέσει τον εαυτό του στο τουρνουά, ο Φέντερερ αποκρίθηκε: "Περνάμε τέτοιες καταστάσεις, τις αναλύουμε και βλέπουμε τι ακολουθεί, κάνοντας το ίδιο σήμερα και αύριο. Αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο το ρίσκο και θα πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, γιατί ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκουραστώ"

"Στοχεύω στο Wimbledon και επειδή δεν υπάρχει αυτή η έξτρα εβδομάδα μεταξύ του Roland Garros και του Χάλε, θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Σε αυτή τη διαφορετική φάση που βρίσκομαι τώρα, έχει ενδιαφέρον να δω πως θα συμπεριφερθεί το σώμα μου"

Ο 39χρονος Ελβετός, σύγκρινε τον εαυτό του με τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ λέγοντας ότι θα ήθελε πολύ να βρίσκεται στη φάση που είναι οι δύο βασικοί αντίζηλοί του στη μάχη για τον τίτλο του GOAT.

"Σίγουρα θα προτιμούσα να είμαι σαν τον Ράφα και τον Νόβακ όπως νιώθουν αυτή τη στιγμή που παίζουν καλά και κερδίζουν. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα τώρα. Είμαι σε διαδικασία προσαρμογής. Είναι η χρονιά επιστροφής. Χρειάζομαι ματς σαν το σημερινό για να ξέρω που βρίσκομαι".

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ