US OPEN

US Open: Στα ημιτελικά η τρομερή Φερνάντεζ

Η Φερνάντεζ στο US Open
Η Φερνάντεζ στο US Open PHOTO CREDITS: © 2021 ELISE AMENDOLA / AP IMAGES

Η Άνι Λέιλα Φερνάντεζ γιόρτασε τα 19α γενέθλιά της με τον καλύτερο τρόπο, γράφοντας ιστορία με την πρόκρισή της στα ημιτελικά του US Open.

Μια μέρα μετά τα 19α γενέθλιά της, η Άννι Λέιλα Φερνάντεζ έγραψε ιστορία στο US Open, απέκλεισε 3η τενίστρια του Top30 και 2η του Top10 και προκρίθηκε στον παρθενικό Grand Slam ημιτελικό της καριέρας της.

Στην 7η παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Major διοργάνωσης, η θαυματουργή Καναδή, Νο73 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη της στο Flushing Meadows και θα δώσει το παρών στους ιστορικούς ημιτελικούς της Πέμπτης.

Μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά σπουδαίας μάχης, η οποία κρίθηκε στο tie-break του καθοριστικού set, η Φερνάντεζ επικράτησε της Ελίνα Σβιτολίνα με 6-3, 3-6, 7-6(5) και περιμένει μια εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στην τελική "4αδα" του θεσμού.

Μετά τις Άννα Κόνιου, Κάια Κανέπι, Ναόμι Οσάκα και Αντζελίκ Κέρμπερ, η 19χρονη Καναδή έθεσε νοκ-άουτ και τη Νο5 τενίστρια του κόσμου, συνεχίζοντας τις καταπληκτικές επιδόσεις της στις ΗΠΑ.

Η Φερνάντεζ εξαπέλυσε 42 winners και εκμεταλλευόμενη τα εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας πίσω από το 1ο σερβίς της (38/54, 70%) έφτασε στην σπουδαία νίκη στα τρία sets.

Η αριστερόχειρη θα μπορούσε να είχε "κλείσει" νωρίτερα την αναμέτρηση, όταν προηγήθηκε με 5-2 στο decider set, όμως η Σβιτολίνα αντέδρασε, ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε λίγο αργότερα τον προημιτελικό σε tie-break.

Εκεί, στάθηκε πιο ψύχραιμη και λίγο πιο τυχερή από την Ουκρανή, μιας και στο 5-5 κέρδισε πόντο με την καθοριστική βοήθεια της κορδέλας από το φιλέ και εν τέλει ολοκλήρωσε το μαγικό απόγευμά της με την σπουδαιότερη πρόκριση της μέχρι τώρα καριέρας της.

Με τον ανανεωμένο πίνακα κατάταξης της WTA, την επόμενη εβδομάδα η Φερνάντεζ θα εξασφαλίσει την παρθενική της είσοδο στο Top50. Μάλιστα, θα αναρριχηθεί, τουλάχιστον στο Νο36, ενώ αν φτάσει μέχρι τον τίτλο στη Νέα Υόρκη, θα ανέβει στο Νο19.

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ