US OPEN

US Open: Καθαρές νίκες για Μεντβέντεφ και Μάρεϊ

Daniil Medvedev, of Russia, reacts after defeating Stefan Kozlov, of the United States, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Daniil Medvedev, of Russia, reacts after defeating Stefan Kozlov, of the United States, during the first round of the US Open tennis championships, Monday, Aug. 29, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP

Εμφατική πρεμιέρα είχαν στο US Open ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Άντι Μάρεϊ οι οποίοι επικράτησαν 3-0 των Στέφαν Κόζλοφ και Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου και κάτοχος του τίτλου στο US Open, Ντανίλ Μεντβέντεφ, χρειάστηκε δυο ώρες για να πετύχει την 1η του νίκη στο φετινό τουρνουά, θέτοντας εκτός τον Αμερικανό και Νο111 τενίστα του κόσμου, Στέφαν Κόζλοφ.

Ο Ρώσος, απώλεσε μόλις έξι games από τον 24χρονο, επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-0 και προκρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά, στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Ο 27χρονος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Cincinnati Masters και έκανε το 1ο από τα επτά βήματα που απαιτούνται, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Arthur Ashe.

Σε ματς ρουτίνας μετέτρεψε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση ο Μεντβέντεφ, που έβγαλε 40 winners, μεταξύ των οποίων οι δέκα ήταν άσοι και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δυο breaks από τον Κόζλοφ, δεν αγχώθηκε ποτέ στα τρία sets που έπαιξε.

Με 47/68 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, 8/16 break points και εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας πίσω από το 2ο σερβίς του αντιπάλου του (18/25 κερδισμένοι πόντοι), ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Νο1 του ταμπλό.

Στον 2ο γύρο του US Open, ο Μεντβέντεφ θα βρει τον Άρθουρ Ρίντερκνες (Νο58) που κέρδισε τον γαλλικό εμφύλιο κόντρα στον Κοντέν Αλίς (Νο76) με 4-6, 7-6(4), 6-3, 6-2.

Φοβερή πρεμιέρα Μάρεϊ στη Νέα Υόρκη

Δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του παρθενικού Grand Slam της καριέρας του στα γήπεδα της Νέας Υόρκης, ο Άντι Μάρεϊ πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση και μετέτρεψε σε περίπατο, ένα από τα ντέρμπι 1ου γύρου του φετινού US Open, κερδίζοντας με straight sets, τον Νο27 τενίστα του κόσμου, Φρανσίσκο Τσερούντολο.

Ο Βρετανός, πρώην Νο1 και νυν Νο51 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έχασε μόλις 11 games από τον Αργεντινό και με το εμφατικό 7-5, 6-3, 6-3, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν για 15η φορά, στην 16η παρουσία του στο τουρνουά.

Μετά από δυο ώρες και 43 λεπτά αγώνα, ο Μάρεϊ έφτασε στην επικράτηση, εκμεταλλευόμενος 54/87 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 8/14 break points.

Έβγαλε 25 winners και υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη, ολοκληρώνοντας ιδανικά την πρεμιέρα του στο Flusing Meadows. Αυτήν, ήταν μόλις η 2η νίκη του 35χρονου στο φετινό αμερικανικό swing. Στον 2ο γύρο του θεσμού, ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τζον Μίλμαν και Εμίλιο Νάβα.

Σε αντίθεση με τον Μάρεϊ, εκτός US Open έμεινε από τον 1ο γύρο, ο Νο16 του ταμπλό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. Ο Ισπανός, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε set από τον φορμαρισμένο Αμερικανό, Τζον Τζέφρι Γουλφ (Νο87), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με 6-4, 6-4, 6-4.

Τον Χιλιανό, Αλεχάντρο Ταμπίλο (Νο71), ο οποίος απέκλεισε με 6-1, 6-4, 6-7(3), 6-1 τον Καμίλ Μάιχζακ (Νο90), θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση ο 21χρονος.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ