US Open: Η Σαμπαλένκα σταμάτησε τον αγώνα της λόγω έντονης μυρωδιάς κάνναβης από τις εξέδρες

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό ανάγκασε την Αρίνα Σαμπαλένκα να διακόψει προσωρινά την αναμέτρησή της με την Καμίλα Ραχίμοβα στο US Open, καθώς η έντονη μυρωδιά κάνναβης που έφτανε στο κορτ την οδήγησε να απευθυνθεί στη διαιτητή και να ζητήσει την παρέμβασή της.
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό διέκοψε για λίγο την αναμέτρηση της Αρίνα Σαμπαλένκα με την Καμίλα Ραχίμοβα για τον τρίτο γύρο του US Open, όταν η Νο1 τενίστρια στον κόσμο απευθύνθηκε στη διαιτητή, υποστηρίζοντας ότι έντονη μυρωδιά κάνναβης είχε φτάσει μέχρι το κορτ.
Η Λευκορωσίδα είχε μπει δυνατά στην αναμέτρηση απέναντι στην εκπρόσωπο του Ουζμπεκιστάν και βρισκόταν μπροστά στο σκορ, όταν κατά τη διάρκεια του service game της αντιλήφθηκε τη χαρακτηριστική μυρωδιά.
Η ενόχλησή της ήταν τέτοια που αποφάσισε να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι και να πλησιάσει τη διαιτητή, προκειμένου να την ενημερώσει για όσα συνέβαιναν.
“Κάποιος καπνίζει κάνναβη. Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι, γιατί η μυρωδιά είναι πολύ έντονη;”, της είπε.
Η διαιτητής δεν προχώρησε σε ανακοίνωση προς τους θεατές, ωστόσο επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με άνθρωπο της διοργάνωσης για να μεταφέρει το παράπονο της Σαμπαλένκα. Λίγο αργότερα, η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά.
Η μυρωδιά κάνναβης έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μάλλον ασυνήθιστο αλλά επαναλαμβανόμενο ζήτημα για τους τενίστες που αγωνίζονται στο Flushing Meadows.
Παρότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στις εγκαταστάσεις του US Open, η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς και ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης για άτομα άνω των 21 ετών, υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Μέρος του προβλήματος αποδίδεται στην τοποθεσία των εγκαταστάσεων, καθώς το συγκρότημα βρίσκεται δίπλα στο Flushing Meadows-Corona Park. Κατά καιρούς έχει αναφερθεί ότι καπνός από τον περιβάλλοντα χώρο μεταφέρεται προς τα εξωτερικά κορτ, με το Stadium 17 να έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο αντίστοιχων παραπόνων.
Αυτή τη φορά, πάντως, το περιστατικό σημειώθηκε στο Louis Armstrong Stadium, τη δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση του US Open, χωρητικότητας περίπου 14.000 θεατών και με αναδιπλούμενη οροφή.
Η Σαμπαλένκα δεν είναι η μοναδική που έχει ενοχληθεί από το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες του φετινού τουρνουά υπήρξαν αντίστοιχες αναφορές από αθλητές, μεταξύ των οποίων και η Κέιτι Μπούλτερ, η οποία είχε σχολιάσει την έντονη μυρωδιά που κατά διαστήματα γίνεται αισθητή στις εγκαταστάσεις.
Για τη Σαμπαλένκα, το περιστατικό αποτέλεσε απλώς μία απρόσμενη διακοπή στην προσπάθειά της να συνεχίσει την πορεία της στη Νέα Υόρκη, με την ίδια να επιστρέφει στο παιχνίδι μόλις ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης.