US OPEN

US Open: Η 20χρονη Σνίγκουρ απέκλεισε τη Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ στο US Open
Η Σιμόνα Χάλεπ στο US Open 2022 AP PHOTO/SETH WENIG

Τη νίκη της καριέρας της έκανε η 20χρονη Ουκρανή, Ντάρια Σνίγκουρ (Νο 124), αφού επικράτησε 2-1 της Σιμόνα Χάλεπ και την πέταξε εκτός US Open.

Η 20χρονη Ουκρανή, Ντάρια Σνίγκουρ, στο παρθενικό της ματς σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, πέτυχε απίθανη νίκη, θέτοντας εκτός την πρώην Νο1 και νυν Νο7 τενίστρια του κόσμου, Σιμόνα Χάλεπ!

Μετά από μια ώρα και 42 λεπτά αγώνα, η Νο124 της παγκόσμιας κατάταξης, “επιβίωσε” από την 3σετη μάχη με την πολύπειρη Ρουμάνα και επικρατώντας 6-2, 0-6, 6-4… έριξε την πρώτη μεγάλη βόμβα στο γυναικείο ταμπλό του φετινού US Open.

Η Σνίγκουρ, έθεσε νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια του πρόσφατου 1000αριού στο Τορόντο, σταματώντας το σερί επτά νικών της και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του θεσμού, όπου θα συναντήσει μια εκ των Μαγκνταλένα Φρετς και Ρεμπέκα Μαρίνο.

Η Χάλεπ, γνώρισε αποκλεισμό-σοκ, ενώ μέχρι πρόσφατα έδειχνε να βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός, πως η 30χρονη, ήταν η πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν. Πλέον, στο bracket της Ρουμάνας, ρυθμιστής είναι η Νο12 του ταμπλό, Κόκο Γκοφ.

Όσον αφορά τη Σνίγκουρ, που πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της σύντομης καριέρας της, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μετά την τεράστια επιτυχία και ξέσπασε σε λυγμούς, κατά τη διάρκεια της on court συνέντευξής της.

Φυσικά, αφιέρωσε τη νίκη της στη χώρα της, που τόσο πολύ δοκιμάζεται από τις κακουχίες των Ρώσων, τους τελευταίους μήνες.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ